Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maximal otur – får pucken mitt i ögat

Foto: Tommy Holl / IBL
Foto: Tommy Holl / IBL

Otäcka scener i Frölundaborg. 

En puck gick i genom målvakten Johan Gustafssons galler – och träffade ögat. 

– Det såg inte roligt ut. Han är på sjukhuset och undersöks nu, säger tränaren Roger Rönnberg. 

Händelsen utspelade sig i början av tredje perioden i det heta och intensiva mötet mellan Frölunda och Zürich i CHL. 

Gästerna hade powerplay och skickade i väg ett tungt skott mot Johan Gustafsson i hemmakassen. Pucken gick delvis i genom målvaktsmasken och fastnade. 

Det såg ut som att Gustafsson, som gjorde en kanonmatch, fick rejält ont och han tog sig åt ögat när han sakta åkte av isen. 

– En ögonskada är aldrig rolig. Det kändes inte bra, men vi vet mer om hans status i morgon, säger Rönnberg och fortsätter:
– Om pucken är i precis rätt vinkel kan den tydligen gå i genom. Jag har sett det förr, men jag trodde att de hade åtgärdat gallret i maskerna. Men det är maximal otur givetvis. 

Kan kallas hem

Johan Matsson ersatte Johan Gustafsson mellan stolparna. Frölunda möter Vienna Capitals på lördag och om inte Gustafsson kan medverka då kallas Arvid Söderblom, 18, hem från Hanhals. 

Roman Cervenka gav Zürich ledningen tidigt i andra perioden innan Frölundapublikens nye favorit Chay Genoway stänkte in 1-1 i spel fem mot tre. 

Med knappt åtta minuter kvar skickade Viktor Ekbom in 2-1 i nättaket efter en läcker dragning och Mats Rosseli-Olsen noterades för 3-1. 

Med knappt två minuter kvar reducerade schweizarna genom Pius Suter, men Frölunda höll undan och Max Friberg kunde lägga in 4-2 i öppen kasse. 

”Den är ramstark” 

Segern innebär att Frölunda kopplar greppet i grupp A. 

– Vi fortsätter att bygga på identiteten som det har laget har bestämt sig för att anta. Vi ska vara ett jobbigt lag att slå över 60 minuter och att vi kan vinna även när powerplay och offensiven hackar lite. Defensiven är jättebra i dag, ramstark. Det vi har jobbat med gör de fullt ut. En grym match att få vinna, säger Roger Rönnberg.

 

LÄS MER: Skellefteås supertalang stod för ett drömmål