Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ifrågasätter vad jag håller på med”

Frölundaspelaren blir rasande- se Ilskan i båset
Foto: Skärmdump / C More
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Frölundas mardröm fortsätter.

Borta mot Malmö kom den sjätte förlusten på de sju senaste matcherna, efter några rejäla bjudningar.

Hemmalaget vann matchen med 4–0.

– Jag ifrågasätter vad jag håller på med faktiskt, säger Roger Rönnberg.

Det var två lag med olika formkurvor som ställdes mot varandra i Malmö Arena på tisdagskvällen.

Hemmalaget Redhawks med fem raka segrar bakom sig, Frölunda med bara en seger på de sex senaste matcherna.

Efter en mållös första period som innehöll mycket kamp så fick Frölunda ett gyllene läge att ta ledningen i andra perioden.

Pathrik Westerholm drog på sig två utvisningar på kort tid, varav den andra för osportsligt uppträdande från utvisningsbåset.

”Det är frustration i Frölunda”

Men för ett Frölunda som haft stora bekymmer vad gäller spelet i numerärt överläge den senaste tiden, skulle spelet på nytt hacka.

Max Friberg visade tydligt sin frustration i båset när han skrek högt och slog våldsamt i sargen.

– Ni ser själva, det är frustration i Frölunda för utebliven kreativitet. Det är förbannade miner, framför allt hos Max Friberg, säger C Mores kommentator Åke Unger.

Malmö vann klart efter utbrottet

Istället var det Malmö som tog ledningen i boxplay, när Stefan Elliott tappade pucken och Emil Sylvegård utnyttjade ett friläge med Niklas Rubin.

Med bara tio sekunder kvar av andra perioden utökade också Malmö sin ledning till 2–0 genom kanadensaren Joe Veleno.

Frölundas ras fortsatte i tredje perioden.

Först utökade Ponthus Westerholm till 3–0 innan Lars Bryggman kort därefter punkterade tillställningen till 4–0, efter att Frölunda på nytt tappat pucken och bjudit på ett friläge.

Kritiken: ”Jag ifrågasätter vad jag håller på med”

Förlusten var Frölundas sjätte på de sju senaste matcherna. Efteråt var Roger Rönnberg rejält kritisk i C More.

– Jag är grymt besviken. Tyvärr har det sett ut så här alldeles för många gånger. Jag ifrågasätter vad jag håller på med faktiskt. Vi har en bristande kreativitet, skapar knappt någonting i vårt powerplay och har svårt att skapa fem mot fem, vi hamnar för mycket på utsidan. Det har vi sett hända massor med gånger den här säsongen. Vi bjuder på jätteenkla misstag på målen som gör att de kan gå i från. Motståndarna behöver inte vara bra för att vinna mot oss, det ser jag, säger han.

Frölunda har haft sin djupaste formsvacka på flera år den senaste tiden, och är på väg att tappa sin topp sex-placering inför slutspelet.

– Mellan matcherna jobbar vi stenhårt varje vaken timme. Jag är gruvligt besviken på hur det ser ut i dag. Jag är jätte, jättesur. Jag kanske är lite väl mörk här i dag, men vi behöver ta oss en ordentlig funderare, säger Frölundas huvudtränare.