Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Måste göra det – vi har inget val”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Åttondelen mot Djurgården tvingades till en tredje avgörande och Frölunda fick bara en dag ledigt innan första kvartsfinalen mot Rögle.

Nu ska de ladda om för fjärde matchen på fem dagar.

– Det är något vi bara måste göra, vi har inget val, säger Robin Alvarez.

Ett Frölunda inne i matchtempo efter åttondelen tog sig ner till Ängelholm för den första kvartsfinalen – mot ett Rögle som inte spelat på två veckor.

Ett taggat Rögle som kom ut hårt direkt.

– Jag kommer ihåg när vi inte hade spelat på ett par veckor och bara fått träningar, man kommer ut hungrig. Det gjorde dem. Vi spelade två matcher i förrgår och dagen innan, så vi kom väl ut kanske lite avvaktande när vi kollade hur de kom, förklarar Frölundas Robin Alvarez.

Men efter den första perioden var det fortsatt 0-0 på resultattavlan.

Frölunda inledde mittperioden med att spela över en och en halv minut i tre mot fem – men klarade av det. Spelet fortsatte innan det i stället var Frölunda som fick spela numerärt överläge när Eric Gelinas satt utvisad.

Då blev det inte som tänkt – utan Rögle tog ledningen i boxplay (!) genom Taylor Matson.

Ändrades matchbilden lite där?

– Det är klart att det inte var det vi ville, det är då vi vill göra mål och när vi släpper in ett mål... det är inte det man önskar. Det blir lite tufft. Vi ska då vara starka och jobba upp oss därifrån men tyvärr släpper vi in ett i boxplay också, det är tufft.

Tio skott efter 50 minuter: ”Behöver fler målchanser”

1-0 blev till 2-0 innan paus och när slutsignalen ljöd var förlusten med 4-0 spikad.

Men det var inte bara att Frölunda släppte in tunga mål bakåt, de hade även få lägen framåt.

Efter 50 minuter hade Rögles Christoffer Rifalk bara behövt mota tio skott.

– Vi brukar avlossa ganska mycket skott, jag tycker att de gör det bra när vi kom ner i zon. Vi har lite dåliga dumps, de har bra gap och sen kommer de ur zon väldigt snabbt så vi får inte den här pressen på dem för att få tag i puckarna. Det är något som vi får försöka justera och lösa bättre så vi kan komma in på mål. Det är där målen görs och det är där vi måste in på något sätt, det får vi titta lite videos och se hur vi kan vrida på det, säger Robin Alvarez.

Är det vad som saknas för att göra mål?

– Absolut. Vi hade inte jättemycket chanser där utan jag hade väl 1-2 själv som man borde tryckt in. Vi behöver fler, vi behöver fler målchanser. När man har mer tryck mot deras mål, mycket skott och returer kan det bli lite ängsligt i motståndarlaget, det blev det inte alls i dag.

Tuffa schemat: ”Roligare än träning”

Tre matcher på fyra dagar har det blivit för Göteborgslaget.

Och redan i dag, 15.00, är det dags igen.

– Det är klart det är tufft, det är något vi bara måste göra. Vi har inget val, det blir att äta mycket, dricka, få i sig energi och kolhydrater. Nu har vi snackat igenom den här matchen, försöka släppa den och se vad vi kan göra bättre, vad vi gör bra och sen gå vidare och ladda inför i morgon. Det har varit väldigt mycket matcher på kort tid nu, men samtidigt är det kul. Det är slutspelstider, det är roligt med mycket matcher och roligare än träning. Vi får utnyttja det, ha roligt och komma med ny energi.

Märks det att det är kvartsfinal där ute?

– Det är klart. Vårvädret här står jag med solen i ansiktet, det är klart att man känner att det är vår, då är det slutspelstider. Sen är de det här med publiken, det betyder väldigt mycket i hockey och stämningen... jag tycker det kändes att det ändå lite folk har i restaurangen och de gjorde lite ljud ifrån sig. Matchen också, det var lite hårdare, tuffare än en grundseriematch så det är klart att det känns.