Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mästarnas fiasko: Sämsta på nio år

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Frölunda gjorde sitt och besegrade Malmö med 3–0.

Men det hjälpte inte – regerande mästarna missar ändå topp sex och tvingas spela åttondelsfinal.

Frölunda får därmed sin sämsta tabellplacering på nio år.

– Det är vad det är, det är ingen idé att älta det nu, säger Joel Lundqvist.

Förutsättningarna var tuffa för Frölunda inför kvällens bortamatch mot Malmö, som var den näst sista omgången i SHL.

För att kunna rädda en topp sex-placering i tabellen krävdes seger samtidigt som Djurgården tappade poäng i sin match mot Rögle.

Frölunda gjorde sitt och besegrade Malmö med 3–0, efter att Johan Sundström, Simon Hjalmarsson och Joel Lundqvist gjort målen.

Frölunda tvingas spela åttondelsfinal

Men det hjälpte ändå inte. För samtidigt lyckades Djurgården vinna sin match hemma mot Rögle med 3-2.

Det innebär att Frölunda missar topp sex, och noterar sin sämsta tabellplacering sedan 2011.

Åttondelsfinalerna, som avgörs i bäst av tre matcher, börjar på lördag – och där kommer Frölunda att ställas mot antingen Växjö eller Malmö.

– Det är vad det är. Vi sa att vi inte skulle titta på tabellen förrän torsdag men nu är det klart att vi inte blir topp sex. Så nu får vi spela för sjundeplatsen. Det är vad det är, det är ingen idé att älta det nu. Vi vet att vi har haft en tyngre period bakom oss, det är inget att snacka om. Så nu gäller det bara att fortsätta ta steg mot helgen, säger Joel Lundqvist.

”Det blir en utmaning oavsett”

Om det blir Växjö eller Malmö som väntar, säger Frölundas kapten att han inte bryr sig nämnvärt om.

– Det är så jämnt i år, båda lagen har sina styrkor och svagheter. Det är klart att de skiljer sig åt som lag, är bra på olika saker och ser lite olika ut. Det blir en utmaning oavsett, det spelar ingen roll.

Vad säger du om insatsen mot Malmö i dag?

– Rubin i målet var väldigt bra. Inledningsvis drar vi på oss lite mycket utvisningar tycker jag. Sen jobbar vi oss in efter fem-sju minuter. Andra perioden är lite sämre men i tredje tuggar vi på. Det är ingen supermatch men vi jobbar och sliter. Special teams, både powerplay och boxplay blev avgörande i dag. Det var viktigt.

”Har fortfarande möjligheten”

Att Frölunda i år gör sin tabellmässigt sämsta säsong på nio år är något som man kommer att djupdyka i framöver, men inte nu.

– Det har varit en längre tid där vi inte har presterat, men det kommer vi inte sitta här och analysera. Utan självklart kommer vi efter avslutad säsong sätta oss ned och kolla varför det blev som det blev efter nyår. Men nu gäller det att blicka framåt och bygga laget. Vi har fortfarande möjligheten att göra något väldigt bra av den här säsongen. Det är fullt fokus på det. 

Sista omgången av SHL spelas på torsdag, då Frölunda möter Djurgården på hemmaplan.