Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målvakterna slåss om speltid – och kontrakt

Johan Mattsson.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Johan Gustafsson.Foto: THOMAS JOHANSSON / TT

GÖTEBORG. Johan Mattsson, 26, mot Johan Gustafsson, 27.

Frölundas två målvakter har delat på ansvaret under grundserien.

Men inför slutspelet så är det en som kommer att få huvudansvaret.

– Det är inget nytt, så har det varit under alla mina år i Frölunda, säger Gustafsson om situationen.

Samtidigt som lag som Luleå, Djurgården och Växjö har haft en tydlig målvaktsetta under säsongen så har Frölunda valt att gå en helt annan väg.

När grundserien nu är komplett går det att konstatera att lagets två målvakter Johan Gustafsson och Johan Mattsson har delat på ansvaret så gott som rakt av.

Gustafsson har fått speltid i 27 matcher – Mattsson i 28.

Och när det kommer till total speltid har duon nära på intakt siffra.

 

”Är alltid tuff konkurrens”

Med andra ord är det en intressant situation som råder inför slutspelet då en av de två kommer att få huvudansvaret.

– Det är inget nytt, så har det varit under alla mina år i Frölunda. Det är alltid tuff konkurrens, säger Johan Gustafsson.

Mattsson har varit den hetare av de två inför slutspelet – då han vunnit många matcher och spelat förtroendeingivande mellan stolparna.

Av den anledningen ses han som favorit till att starta i slutspelet.

– Jag tycker att jag har spelat bra mot slutet, men samtidigt är inte det där mitt beslut. Men det är kul att jag kunnat hjälpa laget och att vi vunnit mycket, säger han.

”Är inte mitt beslut”

Förutom att de två krigar för speltid i slutspelet så finns det också ytterligare en sak som står på spel.

Nytt kontrakt. Båda två sitter på utgående.

– Jag har faktiskt inte ens funderat så mycket på nästa år. Jag har snarare haft fokus på att komma tillbaka starkt (efter migränbesvären), säger Mattsson.

Men har du en önskan om att stanna?

– Ja, absolut! Vi trivs fantastiskt bra här i Göteborg som stad men även Frölunda som klubb. Så visst kan jag tänka mig det, säger han.

Gustafsson:

– Det gäller att vara professionell nu och försöka koppla bort det där. Man har ju ändå folk runt sig som jobbar med de där bitarna. Det enda jag kan göra är att fokusera på spelet på isen. Det tror jag är det bästa för en själv, säger han.

Vill du stanna – eller är du sugen att testa på något nytt?

– Jag säger så här: Vi får se vad som händer efter säsongen. Jag har en bra relation med Frölunda och vi vet var vi har varandra. Sen har jag inget mer att säga om det. Vi kör på nu så får vi se, säger han.

Sportchefen: ”Ingen hemlighet”

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström kommenterar målvaktssituationen:

– Ja, det är ju ingen hemlighet att båda sitter på utgående. Men vi jobbar på. Båda är aktuella för en fortsättning, säger han.

Har ni för avsikt att få in en ny, två nya eller ha båda kvar?

– Det blir bara massa spekulationer. Det kan bli att bägge blir kvar – men det kan också bli helt tvärtom. Båda har i vilket fall gjort det väldigt bra, säger han.

Är ni ute och scoutar nya målvakter?

– Ja, det måste vi göra också. Det är vårt jobb. Det är samma sak som med andra lagdelar, forwards och backar. Där är vi ute och kollar också. Sen behöver det ju inte betyda att det blir något för det.