Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lundqvist i storform - slog till med solomål

Joel Lundqvist rinner igenom och gör 1-0. Foto: C More
Målet var lagkaptenens första för säsongen. Foto: C More

OSKARSHAMN/STOCKHOLM. Hattrick i CHL senast.

I 3-1-segern mot Oskarshamn satte Frölundas lagkapten Joel Lundqvist sitt första SHL-mål för säsongen.

Och det var snyggt.

– Det var väl på tiden, det var lite så jag kände, säger Joel Lundqvist efter matchen.

Frölunda fick en drömstart på bortamatchen mot Oskarshamn.

De regerande mästarna fick chansen i spel fem mot fyra efter att hemmalagets Johannes Salomonsson åkt ut i två minuter för hooking. Och Frölunda förvaltade det numerära övertaget på allra bästa sätt.

Oskarshamn fick först ett jätteläge att sätta 1-0 då John Dahlström fick fritt skottläge. Men målvakten Niklas Rubin räddade och göteborgarna kunde kontra blixtsnabbt.

Efter matchen berömde tränare Roger Rönnberg Rubins insats i målet och han själv var nöjd.

– Jag känner mig trygg där ute och gör räddningarna jag gör och känner att jag har bra koll på läget. Det är en skön känsla att ha där ute, säger Rubin efter matchen.

Joel Lundqvist gled snyggt mellan två Oskarshamnsbackar och placerade in ledningsmålet bakom Fredrik Petterson-Wentzel i hemmakassen. 

– Det var väl på tiden, det var lite så jag kände. Gjort lite småsjusteringar i powerplay också, hade fler lägen än vad vi haft på hela säsongen så här långt. Det känns bra att vara mer involverad i saker offensivt också. Det känns bättre och bättre helt klart, säger Joel Lundqvist efter matchen.

Frölunda vann mot Oskarshamn

Den 37-årige veteranen, som nyligen skrev på för ytterligare en säsong i Frölunda, gjorde tre mål i tisdags då laget krossade Cardiff i CHL. Målet mot Oskarshamn var dock Lundqvists första i SHL den här säsongen och det kom i den nionde omgången.

– Det är klart att man vill vara med offensivt och bidra så det är jag nöjd med. Sen är det inte där jag summerar min egen insats heller, det finns mycket annat i mitt spel som ska fungera. Men det är klart skönt att spräcka den nollan, det ser ju inte så roligt ut, säger Lundqvist.

I den andra perioden ökade Simon Hjalmarsson på ledningen till 2-0, men nykomlingen Oskarshamn skulle få in ett psykologiskt blytungt reducerings mål.

Med 13 sekunder kvar skickade Filip Sveningsson in 1-2, hans första för säsongen.

– Vi går in med en skön känsla inför tredje perioden sen när de petar in 3-1-pucken känns det som at luften går ur oss, säger Svenningsson.

Det var Ryan Lasch som stängde tillställningen med sitt 3-1-mål i den sista perioden. Frölunda ligger nu tvåa i tabellen efter nio spelade omgångar, medan Oskarshamn, som fick en flygande start på säsongen numera ligger tia.

Moverare undersöks i morgon

I slutet av matchen fick Jacob Moverare en tackling när han inte hann flytta sig för Nichlas Hardt. Hardt fick sedan matchstraff för den situationen och Moverare spelade inte mer.

Efter matchen gav Roger Rönnberg ett lugnande besked.

– Just nu är det mer positivt än negativt, han är inte på sjukhuset i alla fall. Det var tur i oturen. Vi får se, han ska undersökas i morgon bitti.

Även huvudpersonen mådde bra efter omständigheterna och när jag pratade med honom på vägen ut hade han ett leende på läpparna.