Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lundqvist i storform – fortsätter ösa in poäng

Joel Lundqvist.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Joel Lundqvists stekheta form håller i sig.

Kaptenen gjorde tre poäng när Frölunda besegrade Malmö med 4–3 i Scandinavium.

Därmed har han gjort sex poäng på de två senaste matcherna.

– Jag har känt mig bra i spelet en tid nu, säger han.

Malmö fick en drömstart på matchen.

Redan efter en minut friställdes Emil Sylvegård som satte 1–0 till gästerna.

Men det skulle inte dröja innan Frölunda kom tillbaka. Åtta minuter senare hade man både kvitterat genom Max Friberg och tagit ledningen, Brandon Gormley. Båda målen assisterades av Joel Lundqvist.

I upptakten av andra perioden åkte Rhett Rakhshani på en utvisning. Det utnyttjade Malmö när Matias Myttynen kvitterade per omgående.

Nicklas Lasu avgjorde för Frölunda

Matchen fortsatte därefter att vara av en svängig karaktär. Frölunda återtog ledningen genom Joel Lundqvist, men innan andra perioden var över hade Adam Ollas Mattsson kvitterat.

Frölunda kom i stället att avgöra i tredje perioden. Nicklas Lasu gjorde det avgörande målet i powerplay, framspelad av Theodor Lennström och Samuel Fagemo.

Segern var Frölundas tredje raka i SHL, efter att man dessförinnan haft fyra raka förluster.

– Det är viktigt dels resultatmässigt men även hur vi presterat den senaste tiden. Nu har vi mer bett i saker och ting, det är klart att det känns bra, säger Lundqvist.

Och vad säger du om din poängform? Sex poäng på två matcher.

– Det är klart att det är kul att få utdelning. Ibland är det perioder där man går torr,  ibland rullar det på. Jag har känt mig bra i spelet en tid nu, och det är det viktiga, säger han.

Kaptenerna gick heta dueller

Det var inga tveksamheter när du fick ditt friläge?

– Jag visste vad jag ville göra tidigt. Jag kom med bra fart, drog en snabb dragning och tryckte upp den. Det blir alltid bättre när man inte funderar så mycket, utan är beslutsam i det man gör.

Precis som i kvartsfinalserierna de två senaste åren gick Lundqvist och Malmös kapten Fredrik Händemark i många tuffa dueller den här kvällen. Inte minst i tekningscirkeln, där Lundqvist var strået vassare.

– Jag började bra och avslutade bra. Jag tappade några i andra, precis som laget i stort. Men jag hittade tillbaka, och det är viktigt mot dom här, de är starka i tekningarna.

Händemark berättar att han tar inspiration av Lundqvist.

– Ja, absolut. Att han håller den nivån så lång tid och är så här bra i den åldern han är i nu, det är inspirerande att se.

Är det en målbild du har att vara så bra i den åldern?

- Absolut. Man vill spela så länge man kan. Och kunna hålla. Man vill inte bara spela länge. Man vill hålla en nivå. Annars behöver man inte hålla på.