Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lundqvist hjälte – efter förlängning

I fjol var Frölundas powerplay sämst i SHL.

Mot Oskarshamn höll det hög klass.

Två av tre mål kom med en man mer på isen - och Joel Lundqvist blev matchhjälte i förlängningen. 

– Jag har haft lägen i inledningen på serien men inte ställt in siktet, säger Lundqvist till C More.

Oskarshamn och Frölunda bjöd på kamp i 60 minuter på lördagskvällen. Som ofta i täta matcher blev spel i numerärt underläge avgörande. Där har Frölunda hittat formen.

Efter att ha haft ett svagt powerplay hela fjolårssäsongen var det inga fel på Frölundas spel med en man mer på isen mot Oskarshamn.

Jens Olsson gjorde göteborgarnas första mål för kvällen i numerärt överläge. När Max Friberg sedan gjorde 2-1 till Frölunda i andra perioden satt Roger Rönnbergs lag i förarsätet. Men Oskarshamn kom tillbaka. 

Tomas Zohorna kvitterade i mitten av tredje perioden och matchen gick till förlängning. Där drog just Tomas Zohorna på sig en utvisning för hakning efter en dryg minut. Det kom att bli kostsamt för Oskarshamn. 

Frölunda vann mot Oskarshamn 

Frölunda behövde nämligen bara elva sekunder på sig innan Joel Lundqvist avgjorde med sitt 3-2 mål.

– Väldigt skönt. Jag har haft lägen i inledningen på serien men inte ställt in siktet. Skönt att få avgöra en match, säger Lundqvist till C More. 

39-årige Lundqvist var mycket nöjd med att spelet i numerärt överläge stämde bra för Frölunda. 

– Det är ganska talande i dag. Det är jämna matcher och tufft varje kväll. Det är ofta special teams som avgör. Det är otroligt viktigt att ha det på plats.