Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lucas Raymond avslöjar kontakten med NHL-laget

Lucas Raymond.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

NHL-draften är mindre än en vecka bort.

Nu avslöjar Lucas Raymond, 18, att Ottawa Senators är klubben han har haft mest kontakt med.

– Jag har träffat några från klubben och fått en riktigt bra känsla, säger han till radioprogrammet TSN 1200 Ottawa. 

Frölundas Lucas Raymond är tillsammans med Djurgårdens Alexander Holtz de hetaste svenskarna inför höstens NHL-draft, som drar i gång på tisdag.

De svenska supertalangerna väntas båda två bli valda tidigt. I Raymonds fall pekar mycket på att det till och med kan bli topp fem.

”Jag har pratat en del med dem”

Nu avslöjar 18-åringen vilken klubb han har haft mest kontakt med under sommaren och hösten.

Och det handlar om Ottawa Senators.

– Jag har pratat med dem en del, träffat några från klubben och fått en riktigt bra känsla. Jag skulle bli väldigt glad över att få draftas av dem men vi får vänta och se, man vet aldrig vad som kommer att hända, säger han till radioprogrammet TSN 1200 Ottawa.

”Jag har lärt känna dem ganska bra”

Senators har skaffat sig en bra position inför årets draft, då man förutom tredjevalet också har femtevalet i förstarundan.

– Jag har haft flera möten med dem, det är nog det laget jag har pratat mest med så jag har lärt känna dem ganska bra, säger Raymond.

18-åringen har fått en fin start på den här hösten och blev stor hjälte när Frölunda besegrade HV 71 med 3–0 i SHL-premiären för knappt två veckor sedan.

Första rundan av NHL-draften äger rum på tisdag. De sex andra rundorna dagen efter.

 

LÄS MER: Drömmål av talangen: ”Är enormt skicklig”