Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löftet kallas hem – efter utlåningen

Theodor Niederbach kallas nu hem från Modo av Frölunda.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Han lånades ut till Modo i mitten av januari.

Drygt en månad senare blixtåtervänder Theodor Niederbach, 18, nu till Frölunda.

Talangen är spelklar till tisdagens match mot Oskarshamn.

Theodor Niederbach är en av Frölundas stora talanger och fanns med i det svenska JVM-laget som åkte ut i kvartsfinalen mot Finland tidigare i vinter.

Men i SHL har han haft svårare att få speltid och Frölunda valde därför att låna ut 18-åringen till Modo i mitten av januari.

– En bra lösning för mig. J20 är ju nedstängt och på forwardsidan är det tjockt i A-laget. För mig är det viktigt att få matcher och jag ser fram mot att få spela i Hockeyallsvenskan, sa Niederbach, som samtidigt förlängde sitt Frölundakontrakt till våren 2022 och därmed skrev sitt första A-kontrakt, i samband med att klubben offentliggjorde nyheten.

Planen för denna säsong var att låta honom få speltid i Modo, men det har funnits möjlighet att kalla tillbaka honom vid behov. 

Niederbach i JVM tidigare i vinter.
Foto: ANDY DEVLIN / BILDBYRÅN
Niederbach återvänder nu till Frölunda.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Tillgänglig mot Oskarshamn

Nu har behov uppstått i Frölunda. Lucas Raymond återfinns på skadelistan och Johan Sundström stängdes häromdagen av i två matcher.

Därför kallas Niederbach, som fyller 19 på torsdag, nu tillbaka till SHL-klubben i två matcher. 

Forwarden ansluter till Frölunda senare under måndagen och tränar inte med laget i dag. Han är tillgänglig för spel i tisdagens möte med Oskarshamn, meddelar Frölunda.

Theodor Niederbach, som i höstas blev draftad av Detroit Red Wings i den andra rundan, har gjort nio poäng (3+6) på 15 matcher i Modotröjan.

Frölunda har förlorat de fyra senaste matcherna i SHL.


https://twitter.com/frolunda_hc/status/1363765415890018304?s=20
Ny förlust för Frölunda i helgen