Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi får det vi förtjänar – vi ser sömndruckna ut”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Nyblivna CHL-mästare.

Men tillbaka i SHL gick det tyngre för Frölunda – som föll mot bottenlaget Linköping med 3–1 i Scandinavium.

– Vi ser sömndruckna ut, allting går långsamt. Vi vet exakt hur Linköping ska spela men vi spelar dem rakt i händerna, säger Roger Rönnberg.

För en vecka sedan svarade Frölunda för en av säsongens bästa prestationer när man besegrade Mountfield i CHL-finalen och tog sin fjärde titel i turneringen.

Men väl tillbaka i SHL gick det desto tyngre för göteborgarna, som åkte på en oväntad förlust hemma mot Linköping.

Frölunda hade en tuff inledning på matchen där man knappt lyckades få i väg ett skott på mål medan LHC radade upp flera farliga lägen.

Det var också gästerna som tog ledningen genom poängkungen Broc Little.

Men i slutskedet av första perioden skulle Frölunda få ett powerplay, och det utnyttjade Joel Lundqvist per omgående när han skickade in sitt 13:e mål för säsongen.

Frölunda föll efter mål i boxplay

Frölunda pressade på för en ledningspuck i andra perioden då man bland annat spelade fem mot tre.

Men målet skulle komma åt andra hållet när danske nyförvärvet Nichlas Hardt kontrade in 2–1 i i boxplay.

Matchen avgjordes i tredje perioden när Broc Little återigen klev fram för Linköping och utökade till 3–1. Ett resultat som Frölunda aldrig orkade hämta sig ifrån.

– Jag tycker att vi får det vi förtjänar, rätt lag vinner i dag. Vi har helt fel attityd när vi kommer ut till matchen. Vi ser sömndruckna ut, allting går långsamt. Vi vet exakt hur Linköping ska spela och vi spelar dem rakt i händerna. De får spelvända mot oss. Jag är nöjd med Nicklas Lasu, i övrigt är det inte så många fler, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Jag är oerhört besviken på vår insats. Man börjar leta förklaringar direkt, men vi behöver prata igenom det här med spelarna. Vi är så långt ifrån att komma ut och topprestera.

”Förberedde oss som vilken match som helst”

Johan Sundström var också han besviken.

– Det är inte alls så vi vill se ut. I första perioden tappar vi puckar och de får kontra. Vi förlorar närkamper. Det är slarvigt, slarvigt..

Var ni inte redo mentalt för det här?

– Vi förberedde oss som vilken match som helst. Det är otroligt jämnt.. Men slarvigt. Sen vad det beror på får man gå till sig själv och finna ut tror jag.