Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lasus galna form – gjorde nya poäng i storsegern

Nicklas Lasu var på nytt framträdande i Frölunda.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Hattrick mot Färjestad i CHL.

Tre nya poäng mot Leksand.

Hockeylivet leker just nu för Nicklas Lasu, 30.

– Det har känts bra en tid – och nu får jag utdelning, säger han.

Nicklas Lasu var den stora hjälten i Frölundas galna vändning mot Färjestad i CHL då han svarade för tre mål i tredje perioden.

Frölundas hemvändande center skulle på nytt iklä sig en stor roll när Leksand besegrades med lika stor marginal två dagar senare.

– Jag ska inte stå här och klaga nu.. Men det kändes faktiskt inte som en 7–1-seger i kväll, det rann i väg lite där i slutet. Men det är ändå imponerande att vi mentalt lyckas svara upp så bra. Vi har fokuserat så mycket på matchen i tisdags och det blir en utmaning att ladda om. Det klarar vi av att göra på ett fantastiskt sätt tycker jag, säger han.

”Roligt att det har lossnat”

Och din form – du fortsätter ösa in poäng?

– Det har känts bra en tid, och nu får jag utdelning. Det är väl så enkelt det är egentligen. Men det är självklart roligt att det har lossnat, säger Lasu som gjorde ett mål och två assist.

Lasus mål den här kvällen kom i tredje perioden. En period där Frölunda lyckades göra tre mål på fem minuter – och stänga matchen.

”Måste kunna släppa det som varit”

– Att få många målskyttar i protokollet betyder mycket, det är roligt att få sådana här matcher. Sen spelar vi väldigt bra också, prestationen som helhet är imponerande.

Ni har inga problem att ladda om efter de här vinsterna?

– Jag tror att man måste påminna sig själv hela tiden vad det är som gör att det går bra. Det är då det blir som det blir. Man måste kunna trycka på rätt saker och släppa det som varit.

Efter 19 omgångar är Frölunda nu placerade på en andraplats bakom Örebro. Nästa match är på lördag, då Linköping väntar på bortaplan.