Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lämnar mästarna – för allsvenskan

Linus Nässén firar SM-guldet på Götaplatsen. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Oliwer Fjellström spelar kommande säsong i Timrå. Foto: ADAM IHSE / TT

GÖTEBORG. Frölunda lånar ut två talanger.

Oliwer Fjellström, 20, och Linus Nässén, 18, spelar nästa säsong i allsvenska Timrå i stället för hos de svenska mästarna.

– Det är viktigt att dom får istid och det kommer dom att få i Timrå, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Jacob Peterson lånades i fjol ut till allsvenska Björklöven, kom tillbaka till Frölunda och blev svensk mästare med klubben. 

Nu testar Frölunda samma upplägg för den lovande duon Oliwer Fjellström och Linus Nässén. Den här gången är det Timrå som får ta del av Frölundatalangernas tjänster.

– Att Peterson fick en hel säsong i Björklöven var lyckat och just därför lånar vi ut Linus och Oliwer till Timrå hela nästa säsong, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Linus Nässén. Foto: TOMMY HOLL / IBL

”Det är utvecklande”

Att Linus Nässén skulle spela i Timrå kommande säsong kunde MrMadhawk berätta under onsdagen. Den 18-årige forwarden har hyllats av Frölundatränaren Roger Rönnberg som har kallat honom för ”en otrolig karaktär, väldigt utvecklad för sin unga ålder”. Nässén skrev i höstas på ett rookiekontrakt med Frölunda och gjorde 27 SHL-matcher den här säsongen.

– Det ska bli jätteroligt att få en säsong i Timrå. Jag kommer att få mycket speltid och det är utvecklande, säger Linus Nässén.

Oliwer Fjellström. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Känns bra för min utveckling”

Oliwer Fjellström hoppas att utlåningen till Timrå ska ge honom kontinuerlig speltid. I den stenhårda konkurrensen i Frölunda har den 20-årige forwarden i år varit in och ut i laget.

– Det här känns bra för min utveckling, jag behöver mer istid, säger Fjellström.

Frölundas hjältar Johan Gustafsson, 27, Chay Genoway, 32, Jonathan Sigalet, 33, Mattias Nörstebö, 23, Gustav Lindström, 20, Pathrik Westerholm, 27, och Ponthus Westerholm, 27, har alla lämnat klubben efter årets SM-guld.

Klara nyförvärv är målvakten Niklas Rubin, 23, och backarna Theodor Lennström, 24, och Julius Bergman, 23.

Under fredagen kommer Frölunda presentera fler värvningar.