Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritiken: ”Jag tycker att det är beklagligt”

Frölunda jagade en sen kvittering mot Luleå.

Då friade domaren när Sami Lepistö trippade Michael Spacek. 

Efter matchen var Frölundas lagkapten Joel Lundqvist kritisk. 

– Man kan inte bara blunda och försvara sig med att man inte ser. Nån måste ju se den, säger Joel Lundqvist.

Frölunda låg på för en kvittering i slutskedet av matchen mot Luleå. I ett sent numerärt överläge radade hemmalaget upp chanser och hade bland annat ett skott i ribban.

När stjärnforwarden Michael Spacek trampade runt bakom målet blev han trippad av Luleås Sami Lepistö. Hela Frölundas bås skrek efter en utvisning, men domaren valde att fria. 

I sekvensen efter drog Frölundas Jens Olsson på sig en utvisning, trycket mot Luleås mål avtog och gästerna vann med 1-0 i Scandinavium.

Joel Lundqvists kritik mot domaren

Efter matchen var Frölundas lagkapten Joel Lundqvist kritisk mot domarens beslut att inte visa ut Lepistö.

– Jag tycker att det är beklagligt om jag ska var ärlig. Det var en solklar tripping. Vi skulle fått sex mot tre utespelare, men han vågade inte ta den, säger Lundqvist.

– Om ingen av domarna tittar på pucken undrar man ju vad dom tittar på. Man kan inte bara blunda och försvara sig med att man inte ser. Jag är trött på sånt snack. Men det är bara att släppa nu och gå vidare.

Frölundas lagkapten åkte på en smäll från Luleå-centern Juhani Tyrväinen efter slutsignalen.

När bara några ynka sekunder återstod av matchen var det tekning i Luleås zon mellan Tyrväinen och Lundqvist. 

Pucken hamnade under Luleå-centern, där Frölunda-kaptenen stack in klubban och rafsade efter pucken.

Matchstraff för slaget

Slutsignalen gick och Tyrväinen drog till med ett vänsterslag och fick fem minuter plus matchstraff.

– Spelet var över jag åkte bort, han kommer från sidan och det bara smäller. Jag var inte alls beredd, kommenterar Lundqvist.

Men han skyller inte förlusten, den fjärde i rad hemma i Scandinavium, på den uteblivna utvisningen när Spacek blev trippad i slutet.

– Som helhet gjorde vi kanske en bättre match än mot Rögle i tisdags. Men det ser alltid ut så här mot Luleå. Det är slit och mycket jobb, det är klart att vi ska sätta dit puckarna när vi har så många lägen. Men Lassinanti gjorde en bra match i målet. Det är så lite som skiljer, det är så här jämnt i ligan, säger Joel Lundqvist.

”Klart att vi saknar dom”

Med en grasserande coronasmitta var det återigen glest på Scandinaviums läktare. 

Runt 3600 seriebiljettsinnehavare att fått inbjudan till den sent insatta hemmamatchen, men det var långt ifrån så många som kom.

Hur var det att återigen spela med så lite publik?

– Det är klart att vi saknar dom. Publiken skapar den sista energin i en match. Samtidigt har vi varit med om detta förut, säger Joel Lundqvist. 

Sam Hallam ny förbundskapten för Tre Kronor