Mats Rosseli Olsen efter att han sprungit in på planen under Blåvitts möte med MFF. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅNMats Rosseli Olsen efter att han sprungit in på planen under Blåvitts möte med MFF. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mats Rosseli Olsen efter att han sprungit in på planen under Blåvitts möte med MFF. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kritik mot Frölunda – efter delade inlägget

Publicerad

Den 27 april sprang Mats Rosseli Olsen in på Gamla Ullevi i ett allsvenskt stormöte.

Planstormningen kom att bli en stor snackis efter att Frölunda vunnit SM-guld samma månad.

Nu har händelsen fått ny uppmärksamhet efter att Frölunda HC delat ett inlägg.

– Ett och ett halvt år efteråt trodde vi man kunde skämta med självironi, säger presschefen Peter Kymmer till Rakapuckar

Frölunda HC har hamnat i ett mindre blåsväder efter att de i går delat ett inlägg från Mats Rosseli Olsen på Twitter. Norrmannen befanns sig i går på Etihad Stadium där Manchester City tog emot, och utklassade, Liverpool FC i en match som slutade 5-0 till hemmalaget efter ett omdiskuterat rött kort. 

Vid ställningen 2-0 kom Rosseli Olsen att göra ett inlägg på Twitter där han frågade sina följare om han skulle "in på planen", och uppmanade dem att dela inlägget om de tyckte han skulle hoppa in.

Det kontroversiella med hela grejen kom att bli när Frölunda HC:s officiella Twitter-konto delade inlägget, och på så sätt indirekt gav norrmannen sin röst att hoppa in på planen. 

Bakgrunden till den ilska som då uppstod kommer från den 27 april 2016 när samma Mats Rosseli Olsen planstormade Gamla Ullevi vid ett stormöte mellan IFK Göteborg och Malmö FF, och fördes ut av vakter.

– Om det är något han (Rosseli) gör så är det att han driver med sig själv. Det var så vi trodde det skulle uppfattas, säger Peter Kymmer till Rakapucka.

– Det var tänkt som ett självironiskt inlägg. ”Rosse” vet mycket väl,  vi vet alla, att det var inte alls bra det som hände i samband med matchen (IFK–Malmö), men han har tagit sitt straff, han har gått vidare, han har sonat sitt brott, vi har gått vidare. 

 

LÄS OCKSÅ: SHL spelschema 2017/2018. 

Peter Kymmer: "Trodde man kunde skämta"

Efter att Frölunda HC delat inlägget kom klubben att få utstå en hel del kritik på sociala medier där flera ifrågasatte lämpligheten i att klubben delade Mats Rosseli Olsens inlägg, med hänsyn till händelsen på Gamla Ullevi i fjol.

– Ett och ett halvt år efteråt trodde vi man kunde skämta med självironi. Tydligen hade vi fel, och jag beklagar om det uppfattats fel, säger Kymmer.

https://twitter.com/MRosseliOlsen/status/906499435064164352

Frölunda HC kritiseras på Twitter

Kritiken mot Frölunda HC var skarp efter klubbens delning.

"Min fråga till Frölunda HC, uppmuntrar ni planstormning?" skriver en användare.

Även huvudmannen själv, Mats Rosseli Olsen, fick utstå sin del av kritiken.

"Du verkar fortfarande riktigt ångerfull över eran lilla vadslagning som spårade ur. Stort av dig!"

 

Efter kritiken kom Frölunda HC att ta bort sin retweet från Twitter.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag