Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Konfrontationen – i spelargången

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Luleå såg ut att ha kvitterat mot Frölunda i den första perioden. 

Men målet dömdes bort – och beslutet kritiserades av tränaren Thomas Berglund. 

– Domaren är väldigt, väldigt snabb på pipan, säger han.

Frölunda vann till slut med 4-1.

Luleå tog tidigt ledningen i bortamötet med Frölunda genom Einar Emanuelsson. Men Frölunda skulle vända och ta ledningen innan den första perioden av över, efter mål av Samuel Fagemo och Jacob Moverare. 

Austin Farley såg ut att ha skickat in en kvittering för Luleå i slutet av perioden, men målet dömdes bort. Domaren bedömde att målvakten Johan Mattsson haft kontroll på pucken innan Farley fiskade upp den och sköt i mål. 

Luleå-tränaren Thomas ”Bulan” Berglund uppskattade inte domslutet. 

Frölunda – Luleå: Kritik mot bortdömda målet

– Målvakten ska hålla pucken tre sekunder. Han höll den kanske tre hundradelar. Domaren blåser för snabbt. Det är ett 2-2-mål för oss som ska vara godkänt, sa Berglund i C More. 

Bilder i C More visade hur ”Bulan” sökte upp domaren Mikael Sjöqvist i spelargången för att uttrycka sitt missnöje över det bortdömda målet. 

– Det var högt tonläge, men sedan gick man därifrån, rapporterade experten Petter Rönnqvist. 

Frölunda vann till slut matchen med 4-1 efter att Samuel Fagemo satt ditt det matchavgörande målet med tio minuter kvar att spela.

Efteråt var ”Bulan” mest bekymrad över lagets svaga powerplay-spel. I den statistiken är man ett av ligans sämsta lag.

– Vi får en bra start tycker jag men sen bjuder vi på två mål. Vi har otroligt mycket powerplay som vi inte utnyttjar och det är svagt. Vi borde kunna hantera det bättre med tanke på hur många minuter vi har, säger han efteråt.

Tacklingen: ”Kom rakt i huvudet”

Forwarden Arttu Ilomäki var inne på samma spår.

– Det kändes som vi hade bra chans att kunna vinna i dag men vårt powerplay var så dåligt. Vi borde få utdelning, det för illa. Det är en tuff match som vi förlorar, säger han.

I andra perioden var Luleås finländare involverad i en omdiskuterad situation, när han åkte på en tuff tackling av Frölundas David Printz.

Printz visades ut två minuter för ”late hit” – och Ilomäki slog sönder sin klubba i vrede.

– Den kom rakt i huvudet, jag såg inte killen alls. Jag hade kunnat skada huvudet illa men tacka gud så gick det bra. Jag såg honom inte över huvudtaget men tror inte att han var ute efter att skada mig.

Tycker du att han borde fått matchstraff?

– Nej, jag tror att det var en olyckshändelse. Jag tror inte att han ville skada mig utan snarare skicka en varning, att jag ska hålla mitt huvud högt. Sådana saker händer och han kommer inte att stängas av, den saken är klar.

Men du slog sönder din klubba?

– Jag var arg.. Sådana saker händer i en match, men det var dumt gjort. Jag ångrar mig, säger han.