Dahlin under matchen mot USA. Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅNDahlin under matchen mot USA. Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Dahlin under matchen mot USA. Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Rasmus Dahlin. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNRasmus Dahlin. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Rasmus Dahlin. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

"Kommer göra honom till en av världens bästa"

Publicerad

Rasmus Dahlin är tillbaka i Frölunda efter JVM-äventyret.

Det efter att ha gjort stor succé, röstats in i all star-laget och hyllats av alla.

– Hans vinnarskalle kommer att göra honom till en av de bästa i världen, sa Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén efter JVM.

När Frölunda på torsdag möter HV 71 i Jönköping så gör Rasmus Dahlin med största sannolikhet comeback i laget efter att ha missat nästan en månad av spel i SHL då backstjärnan varit med Juniorkronorna på JVM i USA.

Och om en månad kan han komma att försvinna igen då OS i Pyeongchang, Sydkorea, väntar. Där är Rasmus Dahlin nämligen högaktuell, framför allt då förbundskapten Rikard Grönborg följde JVM på plats och fick se Dahlin glänsa under hela mästerskapet. En insats som förde med sig stora hyllningar.

Filip Zadina, som var en av JVM:s bästa forwards och som kommer gå högt i draften i sommar, har redan gett upp chanserna att gå som etta:

– Han är otroligt bra. Jag skulle göra allt för att gå som etta men Dahlin kommer helt klart att vara förstavalet i draften. Jag är glad att jag kommer komma efter honom, han är en väldigt skicklig spelare. Han förtjänar att gå som ett, sa Zadina och fortsatte:

– Jag tycker han är den bästa backen bland 99:or och 00:or. Han spelar i ett bra lag i SHL, och är riktigt bra.

Monténs hyllning: "Bästa i världen"

Även Tomas Montén, som i tre veckor tränat Rasmus Dahlin inför och under JVM, valde att tokhylla Dahlin efter att mästerskapet avslutats.

– Hans vinnarskalle kommer att göra honom till en av de bästa i världen.

I och med att Dahlin av allt att döma kommer gå etta så är chanserna skyhöga att supertalangen debuterar i NHL redan till hösten - något som gör att han då också är förlorad för såväl SHL som Juniorkronorna, trots att han skulle kunnat spela i två år till. 

– Det kommer han inte att göra. Definitivt inte, men det finns ju ingen förstadraft som inte spelat i NHL säsongen efter. Den som tar honom kommer ju låta honom spela i NHL, säger Montén om Dahlins chanser att spela JVM nästa säsong.

Dahlins JVM - en stor succé

Inför det JVM som just hade avslutats hade Rasmus Dahlin varit en tongivande back i SHL och visat upp en strålande statistik, framför allt i den allt mer erkända corsi-statistiken. 

Och i JVM motsvarade Dahlin alla förväntningar där han blev invald i all star-laget och var lagets poängbästa back med sina sex assistpoäng.

JVM kom dock att sluta i sorg, och Dahlins sista ord till media innan han flög hem från USA kom att vara rejält ilskna sådana. Mot Kanadas filmningar.

– Vi i Sverige är inte uppväxta med det beteendet. Överdriver situationer, det stör mig väldigt mycket. Det är lite pinsamt, faktiskt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag