Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Kommer göra honom till en av världens bästa"

Dahlin under matchen mot USA. Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Rasmus Dahlin. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Rasmus Dahlin är tillbaka i Frölunda efter JVM-äventyret.

Det efter att ha gjort stor succé, röstats in i all star-laget och hyllats av alla.

– Hans vinnarskalle kommer att göra honom till en av de bästa i världen, sa Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén efter JVM.

När Frölunda på torsdag möter HV 71 i Jönköping så gör Rasmus Dahlin med största sannolikhet comeback i laget efter att ha missat nästan en månad av spel i SHL då backstjärnan varit med Juniorkronorna på JVM i USA.

Och om en månad kan han komma att försvinna igen då OS i Pyeongchang, Sydkorea, väntar. Där är Rasmus Dahlin nämligen högaktuell, framför allt då förbundskapten Rikard Grönborg följde JVM på plats och fick se Dahlin glänsa under hela mästerskapet. En insats som förde med sig stora hyllningar.

Filip Zadina, som var en av JVM:s bästa forwards och som kommer gå högt i draften i sommar, har redan gett upp chanserna att gå som etta:

– Han är otroligt bra. Jag skulle göra allt för att gå som etta men Dahlin kommer helt klart att vara förstavalet i draften. Jag är glad att jag kommer komma efter honom, han är en väldigt skicklig spelare. Han förtjänar att gå som ett, sa Zadina och fortsatte:

– Jag tycker han är den bästa backen bland 99:or och 00:or. Han spelar i ett bra lag i SHL, och är riktigt bra.

Monténs hyllning: "Bästa i världen"

Även Tomas Montén, som i tre veckor tränat Rasmus Dahlin inför och under JVM, valde att tokhylla Dahlin efter att mästerskapet avslutats.

– Hans vinnarskalle kommer att göra honom till en av de bästa i världen.

I och med att Dahlin av allt att döma kommer gå etta så är chanserna skyhöga att supertalangen debuterar i NHL redan till hösten - något som gör att han då också är förlorad för såväl SHL som Juniorkronorna, trots att han skulle kunnat spela i två år till. 

– Det kommer han inte att göra. Definitivt inte, men det finns ju ingen förstadraft som inte spelat i NHL säsongen efter. Den som tar honom kommer ju låta honom spela i NHL, säger Montén om Dahlins chanser att spela JVM nästa säsong.

Dahlins JVM - en stor succé

Inför det JVM som just hade avslutats hade Rasmus Dahlin varit en tongivande back i SHL och visat upp en strålande statistik, framför allt i den allt mer erkända corsi-statistiken. 

Och i JVM motsvarade Dahlin alla förväntningar där han blev invald i all star-laget och var lagets poängbästa back med sina sex assistpoäng.

JVM kom dock att sluta i sorg, och Dahlins sista ord till media innan han flög hem från USA kom att vara rejält ilskna sådana. Mot Kanadas filmningar.

– Vi i Sverige är inte uppväxta med det beteendet. Överdriver situationer, det stör mig väldigt mycket. Det är lite pinsamt, faktiskt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!