Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kommer att bli en av våra tuffaste utmaningar”

Roger Rönnberg.Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Frölunda har tre raka förluster bakom sig i SHL.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Frölunda blev klart för CHL-final efter en dramatisk tillställning mot Luleå.

Två dagar senare väntar bottenlaget Oskarshamn på bortaplan, där Frölunda jagar trendbrott.

– Det är en av de tuffaste utmaningar vi kommer att ställas inför tror jag. Att ladda om och hitta samma attityd som i går, säger Roger Rönnberg.

Det var en uppsluppen stämning på Frölundas träning dagen efter vändningen i Luleå, där klubben säkrade sin femte finalplats i CHL.

En seger som betydde mycket för laget. Speciellt med tanke på att man haft en svag inledning på det nya året.

– En sådan här seger ger jättemycket energi och skapar tro på vår förmåga. Det tror jag är bra, att vi får energi för att kunna jobba vidare med våra förbättringsåtgärder. För vi har många saker vi vill förbättra, vi tycker absolut inte att vi presterar på topp. Däremot så tycker jag att killarna har tävlat i topp. Det är fantastiskt att se hur de offrar sig för varandra, säger Roger Rönnberg.

”Var en väldigt skön känsla i gruppen”

Jacob Moverare är inne på samma spår, när han analyserar vikten av CHL-segern.

– Det är klart, det var en väldigt skön känsla i gruppen och mycket glädje i går. Men jag tycker ändå att vi kommer ut och gör en bra träning i dag, vi var inte slappa trots vinsten, säger han.

Någon tid till att njuta finns för inte spelarna. Redan i morgon ställs man mot Oskarshamn på bortaplan, en motståndare som Roger Rönnberg respekterar trots bottenplaceringen i ligan.

”En av våra ruffaste utmaningar”

– Det kommer att bli en jättetuff utmaning att möta Oskarshamn borta som nykomling efter urladdningen i går. Det är en av de tuffaste utmaningar vi kommer att ställas inför tror jag. Att ladda om och hitta samma attityd, säger han.

I tisdagens match mot Luleå tvingades Frölunda klara sig utan både Nicklas Lasu och Simon Hjalmarsson. Den sistnämnda var med och tränade under onsdagen, medan Lasu fortfarande är en bit från spel.

Dessutom har man valt att förändra i laget, då Samuel Fagemo får chansen med Joel Lundqvist och Max Friberg i förstakedjan.

Frölundas troliga lag mot Oskarshamn

Målvakter:

Niklas Rubin–Johan Mattsson

Backar:

Viktor Ekbom–Jacob Moverare

Brandon Gormley–Anders Grönlund

Theodor Lennström–Karl Stollery

Davids Printz

Forwards:

Samuel Fagemo–Joel Lundqvist–Max Friberg

Patrik Carlsson–Simon Hjalmarsson–Ryan Lasch

Mats Rosseli Olsen–Johan Sundström–Rhett Rakhshani

Joel Mustonen–Karl Henriksson–Sebastian Stålberg