Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportchefens kupp: Guldhjälten stannar

Här dyker David Printz upp under Frölundas träningsläger i Turkiet.Foto: FRÖLUNDA
Printz på Götaplatsen efter SM-guldet.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Här överraskar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström spelartruppen.

Mitt under det pågående träningslägret i Turkiet anslöt guldhjälten David Printz, 38, som suttit på ett utgående kontrakt med klubben.

– Jättekul att se alla chockade ansikten när jag dök upp som gubben i lådan, säger Printz som stannar hos mästarna i ytterligare ett år.

David Printz firar SM-guldet på Götaplatsen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Många höjde på ögonbrynen när Frölunda bytte bort talangen Filip Westerlund, 20, mot veteranen David Printz, 38, i en uppmärksammad bytesaffär med tabelljumbon Timrå mitt under säsongen.

Sedan fick Printz kröna säsongen med karriärens första SM-guld.

Vid firandet på Götaplatsen hade han svårt att hålla tårarna tillbaka.

– Det är jättekänslosamt det här. Jag är bara så jävla glad och överväldigad över att ha fått vara med om det här, sa han.

Sedan dess har Frölunda och David Printz fört diskussioner om en kontraktsförlängning. 

Nu står det klart att 38-åringen stannar i klubben i ytterligare en säsong.

– Jag trivdes jättebra förra säsongen. Det var så otroligt kul att få vara med och vinna, så jag fick lite blodad tand. Att få vara med och slåss om förstaplatsen igen känns kul och inspirerande. Jag längtar redan till säsongen börjar, säger Printz om förlängningen.

LÄS MER: Förklaringen efter oväntade trejden

”En positiv överraskning”

Men det var långtifrån alla som kände till att parterna hade enats om ett nytt kontrakt.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström flög in Printz till klubbens träningsläger i Turkiet – till mångas förvåning.

– Coacherna visste ju så klart att vi snackade med David, och jag har berättat att vi var ganska nära en överenskommelse – men inte att han skulle dyka upp här. Därför var det  lite kul att kunna överraska både spelare och ledare på det här sättet. David är en omtyckt kille i laget, så jag tror att det var en positiv överraskning, förklarar Sjöström i ett tv-klipp publicerat på Frölundas Facebook-sida.

David Printz uppskattade sportchefens initiativ.

– Det kändes som att det var lite snabba ryck där... Det var jättekul att se alla chockade ansikten. Det var ingen som visste att jag skulle komma. Jag dök upp som gubben i lådan, säger han med ett leende.

Johan Gustafsson, Chay Genoway, Jonathan Sigalet, Mattias Nörstebö, Gustav Lindström, Pathrik Westerholm, och Ponthus Westerholm, har lämnat Frölunda efter årets SM-guld. Oliwer Fjellström och Linus Nässén lånas ut till Timrå kommande säsong.

https://www.facebook.com/frolundahc/videos/327541621472884/

LÄS MER: Printz är Frölundas nye publikfavorit

LÄS MER: Veteranens svar: ”Jag har mer att ge”