Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Känns inte som han är i närheten av att lägga av”

Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Tränaren Roger Rönnberg. Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Joel Lundqvist under träningen ute på Öckerö. Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Joel Lundqvist, 37, har ett år kvar på sitt kontrakt med Frölunda. 

Vad som händer därefter är inte klart och inte heller någonting som Joel Lundqvist själv vill lägga fokus på. Tränare Roger Rönnberg kan dock inte se slutet på den framgångsrika karriären riktigt än. 

– Som han känns just nu är han inte i närheten av att lägga av, säger Rönnberg. 

Joel Lundqvist Hockey Camp är inne på sitt elfte år i rad ute på Öckerö. Där samlas hundratals tjejer och killar under sommarveckorna för att spela hockey i Öckerö Ishall. 

För tredje året i rad är också Frölundas a-lag på plats för att köra ett av säsongens allra första ispass inför läktare fulla av påhejande ungdomar.

– Självklart jättekul att laget kan starta upp på det här sättet. Skolan har satt sig väldigt bra och är populär bland kidsen. Det är jättekul att vara här under sommaren och kunna inspirera, tipsa och prata med kidsen. Det är väldigt roligt, säger Joel Lundqvist. 

Är det viktigt för dig att kunna ge någonting tillbaka efter allt som hockeyn har gett dig?

– Ja, jag var nog bara på en riktig hockeyskola när jag var liten... Jag hoppas och tror att en sådan här skola kan inspirera till en fortsatt karriär men också ge nya kompisar och glädje. 

Jobbigt träningspass

Ispasset i sig var lagets första för säsongen under ledning av Roger Rönnberg. Efteråt var det många spelare som flåsandes hängde över sargkanten. 

– Just nu känns det väldigt jobbigt, men kul att vara i gång. Det är ju dag ett på riktiga lagträningen så grejerna är inte riktigt på plats än och då känns det därefter, säger Lundqvist. 

Roger menade att du såg pigg ut, att du har ett par säsonger till i dig. Känner du det också?

– Eh... Nä, men det kändes okej. Alla fick nog slita där ute, vissa har varit mer på is och vissa nästan ingenting. Det brukar ta någon vecka eller två innan man fått upp fart och timing och hela den biten. 

Men gammal är fortfarande äldst där ute?

– (David) Printz har tagit över den ledartröjan, han är ju två år äldre. Nu är jag ung i laget och det känns bra.

”Var bevisligen mycket hårdare”

När Frölunda körde sin allra första isträning i måndags var det just Joel Lundqvist som ledde laget. Efter onsdagsträningens hårdkörare är han dock tveksam till nivån på sina egna träningar. 

– Bevisligen så var den här träningen mycket hårdare, så jag har inte riktigt hittat den nivån än, haha. 

Skulle du vara sugen på en roll i ledarstaben när skridskorna väl åker upp på den där hyllan?

– Jag är inte riktigt där mentalt i skallen än, jag har bestämt mig för att det är all in på att spela i år och sedan får jag se därefter hur det blir.  

Tränaren Roger Rönnberg har svårt att se slutet på den långa framgångsrika karriären. 

– Vi får se vad han hittar på sen, men som han känns just nu är han inte i närheten av att lägga av i alla fall. Han har fortfarande bra fart i benen, definitivt.

Är laget som alla vill slå

Efter en fjolårssäsong som slutade med en imponerande dubbel i form av guld i både SHL och CHL kommer Frölunda vara laget alla vill slå den kommande säsongen. 

– Det är bara inspirerande. Vi vet att alla börjar från noll, så det är inget konstigt. Vi gick in med ambitionen att vinna dubbeln förra säsongen och det är ingen skillnad nu i år. Vad utomstående tycker och tror spelar mindre roll, ifjol trodde folk vi skulle komma sjua-åtta och vi vann ändå... Det viktiga är hur vi står oss i rummet och på plan, omgivningen får tycka vad de vill, säger Joel Lundqvist. 

Roger Rönnberg:

– Vi ska jaga nästa titel och det är det som vi är fokuserade på. Vi måste vara ännu bättre än ifjol eftersom ligan har blivit ännu jämnare.