Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trotjänaren lämnar efter 340 matcher

Simon Hjalmarsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Simon Hjalmarsson, 32, lämnar Frölunda – efter 340 matcher.

Klubbens sportsliga ledning har nu påbörjat ombyggnationen av laget efter årets misslyckade säsong.

– Det är alltid jobbigt att säga hej då och speciellt till en kille som ”Hjalle”, säger sportchef Fredrik Sjöström till Frölundas hemsida.

Frölunda hade aldrig någon chans i kvartsfinalserien mot Rögle.

De regerande mästarna slogs ut i fyra raka matcher.

Nu har sportchef Fredrik Sjöström inlett arbetet med att forma nästa säsongs lagbygge.

Johan Mattsson, Jesper Sellgren och Jonathan Sigalet har redan lämnat klubben – nu står det klart att även Simon Hjalmarsson har gjort sitt.

Hjalmarsson, som kom till Frölunda från CSKA Moskva 2016, har gjort 340 matcher för SHL-klubben och vuxit ut till en av de riktigt stora kulturbärarna bakom kaptenen Joel Lundqvist. Han var med och vann SM-guld och tre CHL-titlar under sin tid i klubben.

Nu erbjuds han inget nytt kontrakt.

– En grym spelare och karaktär som har betytt mycket för oss under många år, men allt har sin tid och det är stor rörlighet i den här branschen, förklarar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Simon Hjalmarsson lämnar nu Frölunda.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Frölunda värvar ny målvakt

GT har i dagarna avslöjat att Frölunda är överens med Växjös målvakt Erik Källgren, som för närvarande spelar semifinal med smålänningarna, till nästa säsong. 

Frölundas sportchef vill inte bjuda på några namn, men försäkrar att nya spelare är på ingång i Frölunda.

– Vi har en del luckor kvar att fylla och nyförvärven kommer komma, men som jag alltid brukar säga: Truppen lever till den 15 februari, säger Fredrik Sjöström.

Han hymlar inte med att den gångna säsongen var tuff. 

De senaste dagarna har Frölundas sportchef suttit i samtal med samtliga spelare och ledare och utvärderat säsongen.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”VI är självklart besvikna”

Fredrik Sjöström: 

– Vi vet att vårt power play inte var tillräckligt bra. Och vi vet att det finns mer att ta av från vissa spelare. I vår analys tittar vi på allt och rannsakar verkligen oss själva. Jobbar vi rätt, spelsystem, gruppdynamik, spets? Men allt är inte nattsvart. Vi har gjort bra saker också, det får vi inte glömma. Och arbetet med en ny säsong har ju pågått ett tag och vi ligger bra i fas.

– Vi är självklart besvikna över uttåget och att vi inte kunde göra match av det mot Rögle. Smärtsamt, men det kan leda till något bra om vi drar rätt slutsatser. Vi har varit brutalt ärliga mot varandra och det kan vara jobbigt ibland, men det viktiga är att vi är noggranna och inte missar något. Jag förstår att många är intresserade av vår analys, men den kommer att ta tid. Och behöver få ta tid, det är viktigt att förstå.

Frölunda återsamlas den 10 maj.