Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Talangen klar för New York Rangers

Frölunda blev totalt överkörda i kvartsfinalserien mot Rögle – och nu är säsongen över.
Karl Henriksson har skrivit på för New York Rangers.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
”Det känns superkul. Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse och som jag har jobbat hårt för”, säger Karl Henriksson
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Karl Henriksson, 20, blir nästa Frölundaspelare att skriva ett NHL-kontrakt.

Forwarden har skrivit ett kontrakt med New York Rangers som sträcker sig över tre år.

– Det känns superkul. Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse och som jag har jobbat hårt för, säger Karl Henriksson.

Karl Henriksson blir nästa Frölundatalang att korsa Atlanten.

Förra veckan skrev superlöftet Lucas Raymond ett treårigt kontrakt med NHL-laget Detroit Red Wings.

Nu har alltså även Karl Henriksson skrivit på för ett NHL-lag. 

Henriksson har skrivit ett kontrakt med New York Rangers som också gäller i tre år.

– Det känns superkul. Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse och som jag har jobbat hårt för. Det är jättekul att de tror på mig så mycket, säger Karl Henriksson.

Hörde av sig under säsongen

Kontraktet är ett så kallat ”entry level-kontrakt” som kan jämföras med ett rookie-kontrakt.

Henriksson berättar att Rangers visade indikationer på att de ville skriva kontrakt med honom redan under säsongen, men att det sedan blev väldigt aktuellt när Frölundas säsong tog slut.

– Vi hade lite kontakt under säsongen, främst genom min agent, men när vi åkte ut blev de (Rangers) väldigt sugna. Jag skrev på kontraktet i går (tisdag), säger Karl Henriksson som befinner sig hemma i Göteborg.

Karl Henriksson har skrivit på för New York Rangers.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Planen just nu är att Henriksson ska tillhöra Frölunda även nästa säsong. 2020 belönades forwarden med ett tvåårigt kontrakt med Frölunda.

– Det har funkat jättebra i Frölunda. Det är en bra miljö att utvecklas i och mitt fokus just nu ligger helt och hållet på Frölunda, säger Henriksson.

Draftades 2019 av Rangers

Karl Henriksson draftades redan 2019 i den andra rundan av New York Rangers. Sedan dess har han tillhört Frölunda, förutom en kort lånesejour i Södertälje.

– Rangers är en speciell klubb för många i Sverige och så även för mig. Det är superkul att de draftade mig redan 2019 och att det nu äntligen blir dem på riktigt. Det känns som en rolig klubb att vara i, säger Karl Henriksson.

Karl Henriksson har hunnit med att spela 54 matcher för Frölunda.

– Vi är glada för Kalles skull och ett kvitto på att så väl han och vi har gjort något bra tillsammans. Att han fostrats i vår akademi gör ju det extra roligt, säger Fredrik Sjöström, sportchef i Frölunda, till Frölundas sajt.