Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tillbaka i Frölunda: ”Mitt andra hem”

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: ROBERT GRANSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Frölunda förstärker sin trupp inför kommande säsong – med en spetsspelare och publikfavorit.

Stjärnan, 34, Ryan Lasch är klar för en återkomst i klubben. 

– Jag har alltid känt att Göteborg är mitt andra hem, säger Lasch.

– Vi har aldrig stängt dörren och sa aldrig hej då till varandra, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Efter fem säsonger i Frölunda valde Ryan Lasch att byta miljö. Men efter spel i finska Pelicans och Zürich, Schweiz, är den tvåfaldiga SM-vinnaren tillbaka i Göteborg. 

– Vi har haft en dialog med Ryan ända sedan han lämnade. Vi har aldrig stängt dörren och sa aldrig hej då till varandra. Nu fick vi ihop det och det kan vara bra att vi fick vara ifrån varandra en säsong, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i ett pressmeddelande. 

Under sina tidigare år i Frölunda sprutade Lasch in poäng. På 206 grundseriematcher i Frölunda stod han för 256 poäng och utsågs till SHL:s bäste forward. 

Ryan Lasch efter SM-guldet 2019.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Ryan Lasch och Rhett Rakhshani efter SM-guldet 2019.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

”Det är ingen hemlighet”

Frölunda slutade sjua i grundserien den gångna säsongen och åkte ut i kvartsfinalen efter fyra raka förluster mot Rögle.

– Det är ju ingen hemlighet att vi hade strul i power play förra säsongen. Vi vet vad han kan där och saknade honom. Vi känner varandra väl och det är en fördel, förklarar Fredrik Sjöström.

Kontraktet med Lasch är skrivet över tre säsonger. 

– Det ska bli jätteroligt. Jag älskar supportrarna och det ska bli roligt att vara en del av staden igen. Det är en grym hockeykultur och jag har alltid känt att Göteborg är mitt andra hem. Förhoppningsvis kan vi nå framgång igen, säger den amerikanske forwarden i ett videoklipp på Frölundas Facebooksida.

Övergången överraskar många, så även Lasch själv.

– Helt ärligt så hade jag inte räknat med det här. Jag avslutade säsongen och fick direkt kontakt med Roger (Rönnberg, Frölundas huvudtränare). Vi hade ett bra snack på telefon och efter det samtalet tog allting fart mot att jag skulle till Frölunda. För mig handlade det att komma fram till vad jag ville göra, vilken riktning jag ville att min karriär skulle gå i. Efter samtalet med Roger pratade jag så klart med Fredrik (Sjöström) och Joel (Lundqvist, Frölundas lagkapten) också och detta kändes som rätt beslut.

Joel Lundqvist och Ryan Lasch återförenas nu i Frölunda.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Ryan Lasch och Joel Lundqvist återförenas nu i Frölunda.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Samtalet med Joel Lundqvist

Ryan Lasch berättar vidare om samtalet med Joel Lundqvist.

– Joel och jag hade ett bra snack och vi tänker likadant. Vi vill båda vinna och vi har den mentaliteten där inne. Vi snackade mycket hockey och vi vill bägge ta den delen framåt. Vi pratade om hans sida av saker men också om min och om hur året har varit. Det handlade kanske mer om att höras som vänner och stämma av med varandra. Annars skötte jag det mesta med Roger och Fredrik, men det är alltid skönt hans (Lundqvists) sida också. Det var ett bra snack, men jag kan inte dela för många detaljer, haha...

Varför Lasch väljer att återvända till Frölunda nu?

– Den stora grejen är att jag vill vara en del av framgången. Klubben vill fortfarande nå framgång och vinna och kommer att ställa ett bra lag på isen för att utmana varje säsong. Det är en viktig del för mig. Jag tycker dessutom att Göteborg är Sveriges bästa stad, både som stad och för att spela hockey i. Supportrarna är helt grymma när Scandinavium fylls med 12 000. Jag har många goda vänner i Göteborg och det har blivit som vårt andra hem och det känns bra.

https://www.facebook.com/frolundahc/posts/10158777963307217https://www.facebook.com/frolundahc/posts/10158777977667217