Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Nyckelspelaren stannar i Frölunda

Patrik Carlsson.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Nyckelspelaren Patrik Carlsson, 33, har suttit på ett utgående kontrakt med Frölunda.

Nu stannar Kungälvssonen i klubben länge – det nya avtalet sträcker sig till 2024.

– Jag är otroligt glad och stolt över att få vara kvar. Frölunda är den klubb jag följt och älskat sedan jag var liten. Det fanns inget alternativ – i Sverige – och inget bättre ställe att spela på, säger han.

Patrik Carlsson jublar efter SM-guldet 2019.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Patrik Carlsson kom från Kungälvs HK till Frölundas akademi 2003. Sedan dess har han spelat för Växjö, Leksand, Södertälje och HV71 innan han återvände till Göteborg 2015.

Efter en säsong i finska HIFK 2017-18 är han nu en av Frölundas viktigaste spelare.

Men i år har han suttit på ett utgående kontrakt. GT:s hockeyreporter Oskar Lindwall uppmanade häromdagen Frölundas sportchef Fredrik Sjöström att förlänga avtalet med Carlsson.

”En sådan som Patrik Carlsson står allt jämt utan kontrakt – och han ska givetvis stanna. Förutom att vara en lagspelare som få, älskad av lagkamraterna, så har ”Purre” också en väldigt bra säsong i ryggen med bra offensiv utdelning. Det finns inget att tveka på. Skriv nytt, Sjöström”, skrev Lindwall.

”Känns fantastiskt”

Nu står det klart att Carlsson blir kvar i klubben i ytterligare tre år. 

Hans nya kontrakt sträcker sig till 2024.

– Det känns fantastiskt att veta att jag ska stanna här i tre säsonger till. Drivet finns där och det är skönt att veta att klubben gillar en. Det är få förunnat att få vara så länge i en och samma förening, men jag ser inte det här som mitt sista kontrakt. Jag hoppas fortsätta spela efter 2024, men det vet man ju aldrig, säger han till klubbens hemsida.

Frölunda möter Rögle i Scandinavium under lördagen.