Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Lundqvist stannar i Frölunda

Joel Lundqvist.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Joel Lundqvist, 38, stannar i Frölunda.

Lagkaptenen har förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år.

– Det är inte uttalat någonting att det är det sista kontraktet, men man är ödmjuk i den här situationen, säger han. 

Henrik Lundqvist, 38, meddelade häromveckan att han fortsätter i NHL – men i en ny klubb (Washington Capitals) efter att ha fått lämna New York Rangers.

Tvillingbrorsan Joel meddelar nu att han fortsätter i SHL – och att han blir Frölunda trogen. Lagkaptenen har förlängt sitt kontrakt med klubben över nästa säsong, vilket innebär att han fortsätter till minst 2022.

– Man har ju kommit upp lite i ålder, det ska man inte sticka under stol med. Det känns bra, både för egen del och för klubben. Jag är van sedan tidigare att köra lite längre avtal, men det passar bättre nu att köra år för år, säger Joel Lundqvist i en videointervju på Frölundas Twitter.

Om det blir hans sista kontrakt återstår att se.

– Det är inte uttalat någonting att det är det sista kontraktet, men man är ödmjuk i den här situationen. Man är inte 20, samtidigt som jag känner att jag presterar på den nivån jag vill och det är fantastiskt kul att få vara med i den här organisationen. Vi tar det år för år, så får vi se när slutdatumet blir, säger han.

Joel Lundqvist stannar i Frölunda.Foto: HANNA BRUNLÖF

”Grymt viktigt att ha en stark ledare”

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström:

– Det var ingen jättesvår process. Vi har en bra relation och vet var vi har varandra. Joel håller fortfarande en hög nivå och han har motivationen och drivkraften att fortsätta spela. Och det är grymt viktigt att ha en stark ledare i dessa tider.

Lundqvist har spelat tolv raka säsonger i Frölunda – 16 totalt – och har under de senaste fem säsongerna vunnit två SM-guld (2016 och 2019) och fyra CHL-titlar (2016, 2017, 2019 och 2020). Han har vunnit VM-guld tre gånger med Tre Kronor (2006, 2013 och 2017).

Hur länge kan han spela?

– Vi kommer med all säkerhet ha en ny dialog framöver. Vi tar en säsong i taget och det är vi trygga med, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

I fjol utsågs Joel Lundqvist till Årets göteborgare, som är en hederstitel som tilldelas den göteborgare som under året särskilt utmärkt sig och gjort något berömvärt som många haft glädje av och kunnat känna stolthet över. 

https://twitter.com/frolunda_hc/status/1316302615626514438?s=20https://twitter.com/frolunda_hc/status/1316303319313330177?s=20

 

LÄS MER: Joel Lundqvist är Årets göteborgare

LÄS MER: Joel Lundqvists knep inför 21:a säsongen

LÄS MER: Joels besked om Henrik Lundqvist