Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen lämnar Frölunda direkt

Theodor Niederbach.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Theodor Niederbach i JVM.
Foto: ANDY DEVLIN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT NYHETSBYRÅN

Theodor Niederbach fick sitt internationella genombrott i JVM, men har inte fått någon speltid i Frölunda efter turneringen. 

Nu kan SportExpressen avslöja att 18-åringen kommer lånas ut till Modo.

– En bra lösning för mig, säger han till Frölundas hemsida efter att klubben offentliggjort nyheten.

Modo har under de senaste veckorna fyllt på med både spelare och ledare till det lag som för tillfället parkerar på en tolfteplats i Hockeyallsvenskan. 

Peter ”Piva” Johansson står numera på tränarbänken, Adam Rockwood är inne på sin fjärde vecka i klubben och Johan Harju bestämde sig vid nyår att stanna kvar i Ö-vik resten av säsongen. Dessutom kunde SportExpressen avslöja i söndags att backen Michael Boivin var på ingång i Modo. 

Men sportchefen Fredrik Glader har fortsatta planer på att förstärka sitt manskap. 

Vänder hem för att spela med Modo

Under fredagen kunde SportExpressen berätta att Modo kommit överens med Frölunda om att låna in Theodor Niederbach på obestämd tid. 

18-åringen, som är född i Näske utanför Örnsköldsvik, har inte spelat någon SHL-hockey sedan JVM tog slut för en dryg vecka sedan. Dessutom är juniorserierna i Sverige stängda för resten av säsongen.

– En bra lösning för mig. J20 är ju nedstängt och på forwardsidan är det tjockt i A-laget. För mig är det viktigt att få matcher och jag ser fram mot att få spela i Hockeyallsvenskan, säger Niederbach efter att Frölunda offentliggjort nyheten. 

Niederbach har samtidigt kommit överens med Frölunda om att förlänga sitt kontrakt med ytterligare ett år, till våren 2022. Han skriver därmed på sitt första senioravtal i karriären.

– Fantastiskt roligt. Det är en dröm att få ett A-lagskontrakt med Frölunda.

”En intelligent spelare”

Planen för denna säsong är att låta honom få speltid i Modo framöver, men det finns en möjlighet att kalla tillbaka honom vid behov. 

– Vi gillar Theo. En intelligent spelare med potential som vi tror mycket på, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida och berättar om utlåningen till Modo:

– Det är en lösning vi tycker är bäst för Theo just nu, han behöver spela matcher. Vi kan kalla tillbaka honom vid behov och när vi vill och det är viktigt i dessa tider.