Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättetalangen lämnar för NHL

Lucas Raymond.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han kom till Frölundas akademi och sågs som den största talangen sedan Rasmus Dahlin.

Nu lämnar Lucas Raymond klubben.

Jättelöftet flyttar till Detroit för spel med Red Wings i NHL.

Lucas Raymond kom som knatte till Frölundas akademi och har blommat ut till en av SHL-klubbens riktigt stora framtidsspelare. 19-åringen gjorde 18 poäng under den gångna säsongen, trots att han missade stora delar på grund av skada.

I oktober valdes han som nummer fyra av Detroit Red Wings i NHL-draften. Han blev då den anrika klubbens högsta draftval på 30 år.

– Det är ett av ”original sex-lagen”, en häftig förening där många svenskar har spelat. Jag är enormt glad, det kunde inte ha blivit bättre. De kör en nystart nu och ska försöka komma upp igen och det ska bli grymt kul att få vara med på den resan, sa han till GT efter draften.

Lucas Raymond lämnar nu Frölunda.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Önskar honom lycka till”

I april skrev han på ett treårskontrakt med Red Wings

Då var det oklart om han skulle spela i Frölunda även nästa säsong, men nu meddelar Frölunda att så inte blir fallet.

”Karriären, som gått från knatte till a-lag i föreningen, fortsätter på annat håll! Vi tackar Lucas Raymond för åren i Frölunda och önskar honom lycka till framöver”, skriver Frölunda i sina sociala medier.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Två spetsvärvningar

Efter kvartsfinaluttåget – där Frölunda slogs ut i fyra raka matcher av Rögle – har spelare som Johan Mattsson, Jesper Sellgren, Christoffer Ehn, Jonathan Sigalet, Joel Mustonen och Simon Hjalmarsson lämnat klubben. 

På nyförvärvssidan finns i nuläget den tjeckiske forwarden Michael Spacek och den hemvändande poängkungen Ryan Lasch.

Erik Källgren, som var tänkt att ersätta Johan Mattsson som Frölundas målvakt och som presenterades tidigare i veckan, skrev i dagarna på för NHL-klubben Toronto Maple Leafs

Därmed var han förlorad för Frölunda efter bara två dagar, vilket innebär att sportchefen Fredrik Sjöström får ge sig ut på målvaktsjakt igen.

https://www.instagram.com/p/CPIi6IFry-G/