Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rysare när Frölunda förlorade på straffar

Frölundasonen Sebastian Collberg vid 2–2-målet.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Frölunda firar vid 3–2 efter mål av Simon Hjalmarsson.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda har inlett sin tävlingssäsong.

På besök kom österrikiska Graz 99ers och det skulle krävas straffar för att skilja de båda lagen åt.

Där chockade Graz de regerande mästarna Frölunda och vann på straffar.

– En medioker insats från oss, säger Niklas Lasu.

Frölunda har ett CHL-guld att försvara från i fjol och de fick en drömstart i premiären av CHL – men kanske var starten lite för bra.

Efter 1.02 spelade stod det 2–0 till Frölunda efter mål av Theodor Lennström och Samuel Fagemo via straff. Men efter det var det ett svagt Frölunda på Frölundaborg.

Bortalaget Graz var hetare och snäppet vassare, och Frölunda såg lite väl bekväma ut. I försvarsspelet missade de gång på gång och så småningom blev de även straffade.

Reduceringsmålet kom efter att Dwight King stod helt ren framför Johan Mattsson och kvitteringsmålet kom efter att Frölundasonen Sebastian Collberg blev helt frispelad.

– Det är en väldigt medioker insats från oss. Vi får en bra start och sen tycker jag att vi inte lyckas hålla uppe energin och vi tar många felbeslut. Kort och gott är det inte mycket som stämmer. Det är klart att vi är missnöjda.

Ett lättat Frölunda

När klockan signalerade att den första perioden var över var nog frågan om det inte var Frölunda som var mest lättade över att perioden var slut.

Efter ett tidigt powerplay av Frölunda i den andra perioden tog Frölunda ledningen, utan att ha övertygat. Det var Simon Hjalmarsson som blev frispelad av Ryan Lasch som var en av få som spelade upp till sin standard i Frölunda.

När det dessutom såg ut som att Frölunda började få ordning på sitt spel förändrades allt. Tätt inpå varandra drog Frölunda på sig två onödiga utvisningar och fick klara sig med tre spelare på isen.

Då passade Graz på att kvittera och någon minut senare kom även ledningsmålet och 3–4 för Graz.

Frölunda såg tämligen överraskade ut av Graz och det var inte alls det Frölunda man har blivit van vid att se de senaste åren. Insatsen var svag, försvarsspelet obefintligt och anfallsspelet för stressigt.

– Jag tycker att det fallerar på våran insats. Det är inte de som överraskar oss, utan det är vi som inte spelar den hockeyn vi kan spela, säger Lasu.

Blek insats av Frölunda

Men trots den svaga insatsen hade Frölunda två ramträffar innan den andra perioden var slut. En i stolpen av Johan Sundström och en i ribban av målskytten Lennström. Två mål där och vi har kanske en helt annan bild av matchen.

Graz fortsatte att imponera i den tredje perioden, samtidigt som Frölunda såg bleka ut. Frölunda hade alldeles för bråttom och spelade gång på gång bort pucken.

Så med drygt tio minuter kvar spelade Frölunda bort pucken på egen planhalva och blev straffade av Graz.

5–3 till österrikerna.

Men Frölunda skulle inte ge upp så lätt. Med sex minuter kvar av matchen var det Lasch som drog i gång ett anfall och hittade Max Friberg framför kassen som reducerade till 5–4.

Frölunda vaknade till liv

Samtidigt vaknade Frölundaborg till liv och med det vaknade även Frölunda till liv. För med knappt tre minuter kvar kom kvitteringsmålet efter att Patrik Carlsson styrde in Samuel Fagemos skott.

Och Frölundas tio sista minuter var verkligen imponerande. Hade Frölunda spelat så en hel match hade Graz inte haft en chans.

Men förlängning blev det – och inga mål. Det krävde straffar för att skilja de båda lagen åt. Där visade Graz att man inte är några slagpåsar och knep segern.

– Vi kan leta efter små ljusa stunder i spelet kanske men överlag är det inte mycket vi ska ta med oss. Vi måste upp i nivå i allt det vi gör. Framförallt i beslutsamheten. Det känns som vi tar felbeslut hela tiden och åker runt och tänker för mycket på vad vi ska göra. Det är mycket som behöver bli bättre, säger Lasu.