Foto: TONI HEKKALA / TONI HEKKALA / ALL OVER PRESS/IB ALL OVER PRESS FIFoto: TONI HEKKALA / TONI HEKKALA / ALL OVER PRESS/IB ALL OVER PRESS FI
 Foto: TONI HEKKALA / TONI HEKKALA / ALL OVER PRESS/IB ALL OVER PRESS FI
Anton Lander och Chay Genoway. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNAnton Lander och Chay Genoway. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anton Lander och Chay Genoway. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Frölundas värvning: OS-bronsmedaljör

Publicerad

Frölunda presenterade på fredagen sitt femte nyförvärv för säsongen med rubriken "Säg hej, till Chay!".

31-årige Chay Genoway, som vann OS-brons med Kanada i vintras, har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Backen har de senaste åren spelat i KHL.

– Jag vill till ett vinnande lag och jag vill vinna titlar och därför valde jag Frölunda, säger Genoway.

Frölunda har velat stärka upp backsidan efter vårens kvartsfinaluttåg och kontraktet med Chay Genoway sträcker sig över två säsonger, till och med våren 2020.

Han blir Frölundas femte nyförvärv inför kommande säsong. Den kanadensiske landslagsbacken har tidigare stött på flera av Frölundas spelare.

– Jag har spelat mot Ryan (Lasch) och med Sigalet (Jonathan) i Team Kanada. Och Max Friberg har jag stött på några gånger, säger han till Frölundas hemsida.

De senaste säsongerna har Genoway tillbringat i KHL, i klubbar som Spartak Moskva, Jokerit och Lada Togliatti.

”Är inspirerande”

– Jag är van vid Europa åtta månader om året och min bror Colby (med ett förflutet i Mora) har bara bra saker att säga om Sverige och det var viktigt för mig, säger han.

– Frölunda är ett bra ställe att vara på, det finns en kultur och mentalitet som jag vill vara en del av. Att komma till en ny klubb och liga är inspirerande och jag tror jag har något att tillföra.

”Kommer bära många minuter”

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström om värvningen:

– Vi har haft koll på honom i några år och det är grymt att vi kan knyta honom till oss nu. Det är en riktigt duktig skridskoåkare med sina styrkor i offensiven. Chay kommer att bära många minuter hos oss.

Frölunda har presenterat fem nyförvärv inför nästa säsong: Viktor Ekbom, 28, från Örebro, Gustav Lindström, 19, från Almtuna, Patrik Carlsson, 30, från HIFK, Tim Söderlund, 20, från Skellefteå och nu alltså Chay Genoway, 31, från Lada Togliatti.

 

Charles Chay Genoway

Ålder: 31 år.

Längd: 175 centimeter.

Vikt: 80 kg.

Position: Back.

Skjuter: Vänster.

Moderklubb: Morden MHA, Kanada.

Klubbar: Pembina Valley Hawkes Bantam, Winkler Flyers, Shattucks St. Marys Midget Prep, Vernon Vipers, University of North Dakota, Minnesota Wild, Houston Aeros, Hershey Bears, Dinamo Riga, Spartak Moskva, Jokerit, Lada Togliatti.

Meriter: OS-brons 2018.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag