Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölundas värvning: OS-bronsmedaljör

Foto: TONI HEKKALA / TONI HEKKALA / ALL OVER PRESS/IB ALL OVER PRESS FI
Anton Lander och Chay Genoway.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Frölunda presenterade på fredagen sitt femte nyförvärv för säsongen med rubriken "Säg hej, till Chay!".

31-årige Chay Genoway, som vann OS-brons med Kanada i vintras, har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Backen har de senaste åren spelat i KHL.

– Jag vill till ett vinnande lag och jag vill vinna titlar och därför valde jag Frölunda, säger Genoway.

Frölunda har velat stärka upp backsidan efter vårens kvartsfinaluttåg och kontraktet med Chay Genoway sträcker sig över två säsonger, till och med våren 2020.

Han blir Frölundas femte nyförvärv inför kommande säsong. Den kanadensiske landslagsbacken har tidigare stött på flera av Frölundas spelare.

– Jag har spelat mot Ryan (Lasch) och med Sigalet (Jonathan) i Team Kanada. Och Max Friberg har jag stött på några gånger, säger han till Frölundas hemsida.

De senaste säsongerna har Genoway tillbringat i KHL, i klubbar som Spartak Moskva, Jokerit och Lada Togliatti.

”Är inspirerande”

– Jag är van vid Europa åtta månader om året och min bror Colby (med ett förflutet i Mora) har bara bra saker att säga om Sverige och det var viktigt för mig, säger han.

– Frölunda är ett bra ställe att vara på, det finns en kultur och mentalitet som jag vill vara en del av. Att komma till en ny klubb och liga är inspirerande och jag tror jag har något att tillföra.

”Kommer bära många minuter”

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström om värvningen:

– Vi har haft koll på honom i några år och det är grymt att vi kan knyta honom till oss nu. Det är en riktigt duktig skridskoåkare med sina styrkor i offensiven. Chay kommer att bära många minuter hos oss.

Frölunda har presenterat fem nyförvärv inför nästa säsong: Viktor Ekbom, 28, från Örebro, Gustav Lindström, 19, från Almtuna, Patrik Carlsson, 30, från HIFK, Tim Söderlund, 20, från Skellefteå och nu alltså Chay Genoway, 31, från Lada Togliatti.


Charles Chay Genoway

Ålder: 31 år.

Längd: 175 centimeter.

Vikt: 80 kg.

Position: Back.

Skjuter: Vänster.

Moderklubb: Morden MHA, Kanada.

Klubbar: Pembina Valley Hawkes Bantam, Winkler Flyers, Shattucks St. Marys Midget Prep, Vernon Vipers, University of North Dakota, Minnesota Wild, Houston Aeros, Hershey Bears, Dinamo Riga, Spartak Moskva, Jokerit, Lada Togliatti.

Meriter: OS-brons 2018.