Frölunda värvar – från SHL-rivalen

Jacob Nilsson lämnar nu Färjestad.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda spetsar offensiven ytterligare.

Forwarden Jacob Nilsson, 27, ansluter från rivalen Färjestad.

– Det är en fantastisk förening och jag behöver en ny utmaning. Jag hade ett bra samtal med Roger (Rönnberg) och det blev jag peppad av, säger han.

Jacob Nilsson kom till Färjestad med högt ställda förväntningar på sig. Men säsongen slutade i besvikelse för FBK som åkte ur slutspelet i fyra raka matcher i kvartsfinalserien mot Växjö.

Nu lämnar den 27-årige centern, som gjorde 13 mål och tio assist på 50 matcher, Värmland.

– Att komma in och någonstans försöka ersätta både Marcus ”Lilliz” Nilsson och i viss mån också Linus Johansson i sitt spelsätt var en tung uppgift. Med tanke på att Linus nu har återvänt, samt att vi fick in Jacob de la Rose så blir centersidan trång. Där känner vi att vi inte kan erbjuda varken speltid eller roll som det var tänkt för Jacob Nilsson. Vi har därför kommit överens om att gå åt varsitt håll, förklarar Färjestads general manager Peter Jakobsson på klubbens hemsida.

”Leftare med offensiv spets”

Ny klubbadress blir Frölunda.

– Det dök upp en möjlighet och vi hittade en lösning. Jacob är en skicklig och skridskostark spelare, en leftare med offensiv spets, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Kontraktet med Frölunda sträcker sig över kommande säsong. 

Jacob Nilsson kommer till en klubb som redan har förstärkt forwardsbesättningen med namnkunniga nyförvärv som den förre poängkungen Ryan Lasch och den tjeckiske landslagsspelaren Michael Spacek efter kvartsfinaluttåget mot Rögle.

”Behövde se om mitt hus”

GT fick en pratstund med Jacob Nilsson.

Varför lämnade du Färjestad?

– Jag hade bra samtal med Peter Jakobsson och måste se över min egen karriär. De som Färjestad har värvat måste få speltid för annars kommer de inte dit. Och jag vill med ha speltid, så jag behövde se om mitt hus.

Varför Frölunda?

– Det blir spännande. Jag är revanschsugen. Jag hade ett väldigt bra snack med Roger (Rönnberg) och jag är som sagt revanschsugen.

Frölunda har redan mycket folk – det blir tufft att ta en plats där också?

– Vi får hitta någon lösning och jag kan även spelare som ytterforward.

Jacob Nilsson

Ålder: 27 år.

Längd: 178 centimeter.

Vikt: 76 kilo.

Skjuter: Vänster.

Moderklubb: Mörrum.

Klubbar: Tingsryd, Mora, Chicago Blackhawks, Rockford Icehogs, Färjestad.