Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stänger Frölundaborg: ”Vårt sätt att ta ansvar”

Frölundaborg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Frölundaborg.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda agerar på grund av coronaviruset.

Nu stänger klubben kontoret och Frölundaborg under hela nästa vecka.

Samtidigt har Frölunda bestämt sig för att avsluta säsongen för ungdomssektionen.

– Efter rådande omständigheter har vi bestämt oss för att ta till den här åtgärden, säger klubbdirektör Christian Lechtaler.

Tomma läktare när Frölunda mötte Djurgården på torsdagskvällen.Foto: ADAM IHSE / TT

Beskedet kom under fredagen som en följd av spridningen av coronaviruset.

Av hälsoskäl väljer Frölunda att stänga Frölundaborg från och med natten till måndag och hela nästa vecka. Kontorets och övrig personal kommer att jobba hemifrån, meddelar klubben.

A-lagets spelare och ledare kommer att träna som vanligt – men inför lyckta dörrar. Inga obehöriga, vare sig supportrar eller medierepresentanter, kommer att släppas in.

– Det är vårt sätt att ta ansvar för vår verksamhet i den här situationen. Vi följer noggrant och nära myndigheters direktiv och kan fatta nya beslut med kort varsel, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler i ett uttalande.

Samtidigt valde Frölunda på fredagen att avsluta ungdomssektionens samt J18- och J20-lagens säsong i enlighet med ett beslut från Svenska ishockeyförbundet.

Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Spelade inför tomma läktare

När Frölunda mötte Djurgården i den sista omgången av SHL:s grundserie i går kväll var det inför tomma läktare i Scandinavium.

Allt fler länder har fattat beslut att ställa in resterande del av hockeysäsongen som en följd av coronavirusets spridning. Sverige väljer att försöka fullfölja slutspelet – men det kommer att ske förändringar. 

SHL meddelade under torsdagen att slutspelet till att börja med skjuts upp ett par veckor och åttondelsfinalerna kommer inte att spelas förrän den 24 mars. För att ha tid för slutspelet kommer dessutom samtliga matchserier från kvartsfinaler och framåt att kortas ned. I stället för det klassiska upplägget med bäst av sju kommer lagen att göra upp i bäst av fem matcher.

Vad Frölundas tränare Roger Rönnberg tyckte om att spela inför tomma läktare?

– Det är dubbelbottnat. Jag tror inte att det är bra för hockeyn, det måste jag säga. Jag tror inte att det är bra att spela inför tomma läktare. Men vad har vi för val? Att ta risken för smittspridning är inte rimligt. Vi håller bara på med ishockey, det är inte liv och död, även om vi ibland tror det. Men får jag välja mellan att inte spela alls eller så här så väljer jag det här, sa han efter matchen mot Djurgården i går kväll.

Frölunda ska möta Växjö Lakers i åttondelsfinalen den 24 mars.

 

■ Missa inga nyheter! Ladda ner GT:s app – och slå på notiser – för senaste nytt.