Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Joels besked om Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Joel Lundqvist.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Henrik Lundqvists framtid i världens bästa liga är osäker.

Men någon återkomst till Frölunda blir det inte.

– Den dörren är stängd, säger tvillingbrorsan Joel Lundqvist, lagkapten i Frölunda, till Hockeynews.se.

Henrik Lundqvists framtid i New York Rangers är oviss.Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅN

Henrik Lundqvist, 38, har en tung säsong i ryggen och framtiden i New York Rangers är oviss. Det har spekulerats i att målvaktstjärnan, som har ett år kvar på sitt kontrakt är på väg att köpas ut från NHL-klubben som han har representerat sedan 2005 och blivit en stor ikon i.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström har tidigare fått svara på frågor om en återkomst kan vara aktuell för Rangers-stjärnan. Sportchefen har haft regelbunden kontakt med Lundqvist.

– Ja, vi är ju goda vänner på ett personligt plan så det har vi ju. Jag förstår frågan, men på ett professionellt plan... han har ju kontrakt med New York Rangers och vi kan inte uttala oss om någon som har kontrakt med en annan klubb och dessutom i en annan liga. Jag förstår att det snackas mycket om honom, men i dagsläget kan vi inte uttala oss, sa Sjöström till GT i våras.

Henrik och Joel Lundqvist i Frölunda 1999.Foto: TOMMY HOLL / IBL
Joel Lundqvist.Foto: HANNA BRUNLÖF

”Det blir det inte”

I Frölunda är Joel Lundqvist, 38, lagkapten. Han har varit med och vunnit fyra SM-guld med klubben. 2003 och 2005 vann han tillsammans med sin tvillingbroder.

Men någon återförening i Frölunda blir det inte. Joel Lundqvist, som tidigare har beskrivit det som ”ett långskott”, talar nu klarspråk när han säger:

– Nej. Den dörren är stängd. Det kan jag säga. Det blir det inte, säger Joel Lundqvist till Hockeynews.se.

Frölundakaptenen fortsätter om ”Henkes” framtid:

– Det är mycket som spelar in i ett sånt beslut. Men jag får den frågan ständigt och bara för att ta död på spekulationer och annat. Det blir det inte.

I fredags öppnade det första ”buyout”-fönstret i NHL. Det är öppet till den 8 oktober.

I Frölunda har Niklas Rubin hållit nollan i de två första matcherna (3–0 hemma mot HV71 och 2–0 borta mot Djurgården) av SHL-säsongen.

TV: ”En av våra största hockeyspelare”

”En av våra största hockeyspelare”

 

TV: Beskedet: Frölunda byter logga