Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jäkligt besviken att vi inte kunde se bättre ut”

Joel Lundqvist deppar efter Frölundas förlust mot Linköping.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Roger Rönnberg.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Toppen mot botten i tabellen.

Men det speglade inte av sig på isen.

Frölunda åkte på en oväntad förlust hemma mot jumbon Linköping.

– Jag är jäkligt besviken att vi inte kunde se bättre ut i dag, säger Roger Rönnberg. 

Frölunda tog en stark seger borta mot rivalen Färjestad i lördags.

Men tre dagar senare åkte man på en oväntad förlust hemma mot Linköping.

Tabelljumbon vann matchen med 2–1, efter att man spelat stora delar i ledning.

– Det känns extra surt i dag måste jag säga. Vi pratade exakt om hur vi skulle göra, hur vi skulle få våra chanser. Sen går vi ut och gör nästan tvärtom vad vi vill göra. Det här är en viktig match att analysera varför det blir så här, säger en besviken Nicklas Lasu efteråt.

Sågar sin kedja: ”Tappar pucken i mittzonen”

En viktig del som man pratade om inför var förmågan att få ner puckarna bakom Linköpings backar för att trötta ut dem.

Något Lasu menade att man misslyckades kapitalt med.

– Vi kan ju börja med första perioden och vår kedja. Vi tappar pucken i mittzonen fyra gånger, första fyra bytena. Det enda vi ville göra var att komma ner bakom deras backar. Det var just det vi tryckte på inför. Frölundas sätt att spela är att mala ner motståndarna i tredje perioden. När vi inte får ner puckarna blir det inte jobbigt för dem och det blir en spelbild som gynnar Linköping, säger han.

LHC tog ledningen genom Tyler Morley i första perioden. Frölunda kvitterade genom Stefan Elliott i andra. Men kort därefter satte Andrew Gordon 2–1, ett mål som Frölunda aldrig lyckades hämta sig ifrån.

Tredje perioden var det ett irriterat hemmalag på isen.

– Det är mycket frustration. Vi ser och hör killar i båset där man känner att det inte stämmer. Man knyter klubban lite och tar fel beslut. När matchen börjar som vi varit inne på så ökar frustationen. Det är en match att analysera, helt klart, säger Lasu.

”Längesedan vi skapade så få chanser”

Frölundas tränare Roger Rönnberg summerar:

– Jag gillar verkligen attityden och beslutsamheten i dag hos Linköping, inte hos Frölunda. Vi möter ett lag som spelar på ledning och spelar med totalt försvarsfokus i 60 minuter. De gör det svårt för oss och vinner rättvist. Vi har jättemycket puck, men den mesta tiden tillbringas vid sargerna med korta anfall. Det var längesen vi skapade så få chanser, säger han.

Frölunda är trots förlusten kvar på andraplatsen i tabellen. Linköping tog i sin tur tre blytunga poäng efter en jobbig månad i ryggen.