Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag räknar med att få leta något någon annanstans”

Johan Mattsson.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Johan Mattsson, 28, är Frölundas förstemålvakt i slutspelet – och det är något han är otroligt glad över. 

Men hans framtid i klubben ser oviss ut då han inte fått något förlängt kontrakt än.

– Jag räknar med att få leta något någon annanstans – men än är inget klart, säger Johan Mattsson till GP.

Det har minst sagt varit en speciell säsong för Johan Mattsson som numera fått ett större förtroende och är med ute på isen som förstemålvakt igen. Frölunda hade, likt flera andra lag, en annorlunda mars månad med både få och utspridda matcher.

– Det har varit en konstig säsong. Både med matchandet och med antalet matcher som vi spelat. Vi är ju vana med att spela CHL och ha många matcher. Nu har det varit uppskjutna omgångar, långt mellan omgångarna och mycket vila. Jag har inte fått spela regelbundet, säger Johan Mattsson till GP.

Johan Mattsson tycker det är skönt att få vara med i slutspelet.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

”Det är en skön känsla just nu”

Under flera SHL-matcher lyste Mattsson med sin frånvaro på isen och syntes i stället till vid båsdörren. Vid sidan av det var det hårdträning som gällde för 28-åringens del – och för många kom det som en chock när han skulle spela som nummer ett igen i slutspelet.

På GP:s fråga om det känns skönt att coachteamet valt att satsa på honom i slutspelet svarar han nöjt:

– Ja, det är jättekul! Det är skönt att veta att både ledarteam och spelare liksom tycker att jag har gjort det bra. Jag vet att jag har spelat bra i slutspel tidigare. Det är en skön känsla just nu.

Johan Mattsson är tillbaka i Frölundas mål.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Mattssons framtid är oviss

Målvaktskollegan Niklas Rubin har förlängt sitt kontrakt med Frölunda med ytterligare ett år – men Mattsson har inte hört ett ljud.

Det är i nuläget oklart var han ska spela i framtiden. 

– Nä. Det är ett mysterium än så länge. Jag räknar med att få leta något någon annanstans – men än är inget klart, säger 28-åringen till GP.