Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kunde aldrig ens drömma om det här”

Här är några av dagens största sportnyheter.
David Printz.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

HRADEC KRALOVE. Han var 38 år och hade aldrig vunnit en titel.

Då blev David Printz klar för Frölunda – och nu har han vunnit tre guld på ett år.

– Det är en jättehärlig grupp människor här, jag vet knappt hur jag ska förklara, säger veteranen som var rörd under firandet.

Han kom till Frölunda i en uppmärksammad bytesaffär mellan Frölunda och Timrå för drygt ett år sedan.

Sedan dess har David Printz, 39, blivit en stor favorit hos fansen.

Och han har snabbt hunnit samla på sig titlar. Två CHL-guld och ett SM-guld, på ett år.

– Jag kunde aldrig drömma om det här. Vi är väldigt stolta och tar den här turneringen på största allvar. Det är en stor turnering mot bra motstånd. Det här tjeckiska laget vi mötte i dag var väldigt bra. Det var en bra och kul final att spela, säger han.

Efter slutsignalen berättade Roger Rönnberg att han gladdes lite extra av att se en sådan som Printz under firandet, som fått möjligheten att vinna i slutet av karriären.

Printz: ”Jag är väldigt stolt”

– Det är kul att höra. Det är jättehärlig grupp människor här. Jag vet knappt hur jag ska förklara, men allt folk som hjälper till runt omkring, alla spelare, vår lagkapten.. Alla är så drivna, positiva och vill framåt. Jag är väldigt stolt över att få vara en del av det här laget, säger Printz.

Framtiden oviss

Hur länge 39-åringen kommer att fortsätta spela är ännu inte känt.

Men med ett utgående kontrakt och att han i sommar fyller 40 år så talar mycket för att den här säsongen blir den sista.

Men kvar återstår åtminstone ett mål: En fjärde titel.

– Vi har mycket från CHL som vi kommer att ta med oss för resten av säsongen. Vårt självförtroende, sättet vi lyckas komma tillbaka mot Färjestad, Biel och Luleå.. Det har varit väldigt starkt.