Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kan inte stå här och tänka längre än så”

Joel Lundqvist.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Roger Rönnberg.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda är riktigt illa ute i kvartsfinalserien mot Rögle.

Storförlust 0–5 hemma mot Rögle – och nu krävs fyra raka segrar för att hålla säsongen vid liv.

Det har inget SHL-lag lyckats med tidigare.

– VI har inte gett upp på långa vägar. Men nu är det ett byte, en match – längre kan vi inte se det, säger Joel Lundqvist.

Frölunda har varit chanslöst mot Rögle i kvartsfinalserien så här långt.

0–4, 2–5 och 0–5. Det är resultatraden efter de tre första matcherna.

Tisdagens match i Scandinavium blev en mardröm för Frölunda, där matchen var över redan efter 13 minuter när Rögle satte 3–0.

– Vi kommer ut bra och har bra fart, vi har bra energi i spelet. Sen får de sitt första mål. Vi tar på oss någon utvisning, de går på rus. De får matchen precis dit de vill, säger Joel Lundqvist om mardrömsinledning.

”Det är där matchen avgörs – måste vara hetare”

Så gott som alla av Rögles mål den här kvällen kom framför Frölundas kasse, där backarna inte lyckades rensa undan klubbor.

– Det är klart, ett sådant mål i en match kan hända, men när det genomgående är returer de stöter in när vi inte plockar undan klubbar är det inte bra. Det är där matchen avgörs, framför båda målen. Vi måste kunna vara hetare, säger Lundqvist.

0–3-underläge i matcher. Ser ni det ens realistiskt att kunna vända det här?

– Vi måste spela bättre, så enkelt är det. Rögle har vunnit rättvist alla de här matcherna. Det är klart att vi hade kunnat få in ett par puckar idag, vi har några superlägen. Men totalt sett har de spelat bättre. Det är några detaljer som avgör och sen special teams, där har de varit bättre. Då blir skillnaden ganska stor.

”Jag kan inte stå här och tänka längre än så”

Men Joel Lundqvist har inte tappat hoppet.

– Det är en match som gäller nu, det är där vi börjar. Jag kan inte stå här och tänka längre än så. Vi får bryta ner det i små delar. Vi har inte gett upp långa vägar. Men nu är det ett byte, en match – längre kan vi inte se det. Det är klart att det är ett tufft läge, det är massa saker som kan och måste göras bättre.