Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag blev förvånad – mer som en chock”

Pathrik Westerholm. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Pathrik Westerholm åkte på en tung tackling av Niclas Andersén i förlängningen mot Brynäs.

Domarna friade – och sen avgjorde hemmalaget.

Något som rörde upp känslorna hos Frölunda.

– Det borde varit en utvisning i alla fall, säger Westerholm.

Tredje raka förlusten i SHL är ett faktum för Frölunda.

Trots spelmässigt stort spelövertag blev det till sist förlust i bortamatchen mot Brynäs med 2–1 efter förlängning.

– Det är surt. Jag tycker att vi gör en rätt bra match faktiskt. Stundtals spelar vi väldigt mycket i deras zon, säger Pathrik Westerholm.

Roger Rönnberg konstaterade i C More att andra perioden var en av Frölundas bättre den här säsongen – trots att man förlorade den med 0–1.

Westerholm håller med.

”Gör många bra räddningar”

– Det är känslan i alla fall. Vi var väldigt mycket i deras zon, spelade bra. Men vi fick inte in pucken bara, säger han.

Vad beror det på – att ni inte får utdelning?

– Jag vet inte.. Vi har många bra lägen. Men deras målvakt (David Rautio) gör en väldigt bra match, många bra räddningar. Ibland skjuter man 20 skott och gör fem mål, ibland skjuter man mycket mer men får inga mål, säger han.

Westerholm själv var inblandad i en situation som skulle bli omdiskuterad efteråt. I förläningen åkte han på en tuff tackling mot huvudet av Brynäsbacken Niclas Andersén.

Frölundas tränare Roger Rönnberg ville ha matchstraff – men domarna friade. Kort därefter avgjorde Daniel Mannberg matchen.

Tacklingen: ”Blev förvånad”

– Jag vet inte exakt var den träffar. Jag ser inte att han kommer. Så det var mer att jag blev förvånad, jag förväntade mig inte det, säger Westerholm som låg kvar på isen efteråt – innan han tog sig ut till avbytarbåset.

– Jag tycker att det borde varit en utvisning i alla fall, säger centern.

För Frölundas del fortsätter nu roadtripen. Efter matchen i Gävle satte man sig på bussen mot Mora, där man på lördag spelar nästa match i SHL.

– Vi förlorade senast vi mötte dem så det finns lite revansch att hämta där. Men spelar vi som vi gjorde i dag ska vi nog kunna slå dem, säger Westerholm.