Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rakhshani: ”Inte den som låter det förstöra min dag”

”Han är bäst i ligan – vore konstigt om det inte märktes”
Rhett Rakhshani fick en kanonstart på säsongen. Men på senare tid har poängen uteblivit.Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Forwarden själv är frustrerad över sina insatser: ”Jag vill spela bättre”Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Rhett Rakhshani.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Frölunda har det kämpigt i powerplay utan Ryan Lasch – och Roger Rönnberg vill att fler spelare kliver fram.

Då riktas blickarna mot bland annat Rhett Rakhshani – som inte hymlar med att han är frustrerad över sina insatser.

– Ja, jag är frustrerad för jag vill spela bättre, säger Rhett Rakhshani.

I två matcher mot Luleå fick Frölunda chansen i numerärt överläge tio gånger – utan att göra mål.

Första mötet vann man. Det andra mötet, det i Luleå, förlorade man.

– Det var en tuff förlust. Vi är inte nöjda med vår insats och jag tyckte vi var lite tröga. Det är något vi ska bygga vidare på. Vi är inte nöjda med resultatet men det är sådant som händer när du inte spelar ditt bästa spel, säger Rhett Rakhshani.

Frustrerad

I båda de matcherna har Ryan Lasch saknats, på grund av en fotskada – då har powerplay-spelet svikit Frölunda. Samtidigt vill Roger Rönnberg att andra ska kliva fram i Ryan Laschs frånvaro.

Rhett Rakhshani är en av spelarna dit blickarna riktas. Forwarden inledde säsongen urstarkt men har den senaste tiden haft svårt att bidra med poäng.

– Jag har inte gjort så många poäng som jag hade velat på sistone, säger Rhett Rakhshani.

Är det frustrerande?

– Frustrerad... Ja, det kan man säga. Det finns en viss frustration, för som forward vill du alltid göra mål. Men jag låter inte det påverka mig. Jag är frustrerad för jag vill spela bättre och skapa mer chanser offensivt.

Påverkas inte av svackan

Men jämför man Rakhshanis statistik i år med fjolårets säsong – så är han nästan ikapp sin poängskörd från förra säsongen.

Det är tack vare den starka inledningen på säsongen.

– Jag vill främst bidra till lagets offensiv och känna att jag är med och skapar chanser, och det har jag inte gjort på sistone. Men jag är inte den som låter det förstöra min dag eller påverka min attityd, säger Rakhshani.

Vad behöver du ändra på?

– Min attityd är samma och jag är fokuserad på min process och vad jag måste göra för att skapa fler chanser. Skapar du chanser så belönas du för det, jag måste bara fokusera på rätt saker och försöka hitta de chanserna oftare.