Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hjälten hyllas – för sin blodiga näsa

Jan Mursak efter segern mot Brynäs.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Första målen för säsongen – men det var en blodig Jan Mursak, 34, som fick fira segern mot Brynäs.

Efteråt hyllades han av tränaren Roger Rönnberg.

– Jag skulle faktiskt mest vilja prata om Mursaks näsa efter den här matchen, säger Frölundatränaren efter 5–3-segern mot Brynäs.

– Den har fått mycket stryk i år – min fru är redan trött på det, säger Mursak själv med ett leende.

Jan Mursak är en av Frölundas viktigaste spelare och har fått en ny, mer defensiv roll i laget den här säsongen.

Framåt har målen uteblivit – till tisdagens möte med Brynäs.

Då slog slovenen till två gånger om.

– Jag har haft problem med målskyttet. Jag har haft chanser, men jag har inte kunnat göra mål! Så är det för mig ibland. Jag är glad att jag fick det första målet i dag och sen det andra i öppen bur, säger Mursak och fortsätter:

– Min roll är ju lite annorlunda i år, med mycket defensivt jobb och att döda utvisningar. Men att få göra några extra mål och hjälpa laget är alltid skönt. Jag hade många chanser i den här matchen, mina kedjekamrater satte mig i bra lägen.

Jan Mursak med sin blodiga näsa efter matchen mot Brynäs.
Foto: HECTOR JUNELIND

”Jag vill ju inte bli draftad igen”

Det var en blodig Jan Mursak som mötte journalisterna efter segern mot Brynäs. Hans näsa har fått ta stryk i år och visiret på hjälmen skapade en ny reva på snoken denna kväll.

– Hjälmen kanske inte sitter så bra på mitt huvud – jag har ju inget hår som den kan få fäste i. Det är i varje match, känns det som. Min fru är redan trött på det – hon vill att jag ska börja spela med galler i stället. Men jag vill ju inte bli draftad igen, säger Mursak skämtsamt.

Roger Rönnberg inledde presskonferensen efter segern mot Brynäs på just det temat.

– Jag skulle faktiskt mest vilja prata om Jan Mursaks näsa efter den här matchen. Han fick ytterligare en smäll på sin näsa i dag och är det något man lär sig när man scoutar hockeyspelare så är det att titta på hur många ärr de har i sitt ansikte. Jan har spelat med en otroligt uppoffrande attityd och det syns i hans ansikte. Jag är jätteglad över att han får vara matchvinnare i dag och kliva fram som den målskytt han är, säger Frölundas tränare.


TV: Rifalk utan hjälm – då kvitterar Leksand