Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Helt fantastiskt – den bästa upplevelsen i livet”

Sebastian Stålberg.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda vann sin fjärde titel i Champions Hockey League.

Men Sebastian Stålberg tvingades följa matchen från förlossningssalen i Göteborg.

29-åringen har blivit pappa till en dotter, och berättar om sin lycka.

– Helt fantastiskt, det är den bästa upplevelsen i livet, säger Frölundaforwarden.

Det var minst sagt speciella omständigheter för Frölundas Sebastian Stålberg förra veckan.

Laget spelade säsongens hittills viktigaste match då det vankades final i CHL mot Mountfield.

Men 29-åringen tvingades stanna hemma från resan ner till Tjeckien. Tillsammans med sambon Rebecca väntade han parets första barn.

– Jag satt faktiskt i förlossningsrummet och kollade matchen på Ipad mellan värkarna, så jag fick bevittna guldet från distans. Och det är klart att det känns grymt skönt att det blev som det blev. Vi vann matchen och förlossningen gick bra. Jag är glad att jag valde att stanna hemma, annars hade jag missat det, säger Stålberg som fick se sin dotter Amilia ett par timmar efter matchen.

”Fantastiskt – går inte att beskriva”

Hur har första dagarna som pappa varit?

– Helt fantastiskt, det är den bästa upplevelsen i livet. Det går inte att beskriva innan man har varit med om det. Det är grymt häftigt, alla mår bra och alla är glada, säger han.

https://www.instagram.com/p/B8WsBWhBtuo/

När Johan Mattsson blev pappa förra året sa han att det gav honom mycket även som hockeyspelare. Tror du att det blir samma för dig?

– Ja, så kan det absolut vara. Man får andra prioriteringar och ett annat fokus. Det är många saker som förändras och man får någonting annat som sätts i första rum. Kanske att man blir lite bättre av det, jag får hoppas på det, säger han med ett leende.

”Allting ska sitta till punkt och pricka”

Och hockeymässigt kommer ni in i säsongens roligaste del nu. Hur ser du på det som väntar?

– Det kommer att bli intensivt nu ett tag. Vi ligger med i toppen och det handlar om att fortsätta vinna mycket matcher för att skaffa sig ett bra utgångsläge. Men framför allt behöver vi få ihop laget, se till att bli bättre hela vägen – och vara som bäst när det drar ihop sig. Då ska allting sitta till punkt och pricka.

Stålberg själv hade en tuff höst där speltiden ofta uteblev. Den senaste tiden har han dock fått allt fler minuter, och utgjort en stark kedja med Nicklas Lasu och Mats Rosseli Olsen.

– Jag tycker att det har känts bra en tid nu, jag har spelat bra och gjort många bra saker. Det känns väldigt tryggt att spela ihop med Lasu och Rosseli, vi vet vart vi har varandra och fungerar bra tillsammans, säger han.