Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hela min karriär har jag känt så…”

Jan Mursak.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda vann första ronden mot Djurgården. 

Jan Mursak, 33, är nöjd. Men inte klar. 

Och han har samtidigt knäckt koden i sitt spel.

– Hela min karriär har jag känt att när jag vill för mycket slutar jag göra det jag är bra på, säger Jan Mursak.

Första åttondelen blev en seger för Frölunda.

Men en knapp sådan, där det slutade 3–1 efter ett sent mål i öppen kasse.

– Det var en tuff match. Båda spelar för något och det var svårt, inte lätt alls. Vi spelade en bra match som lag, alla tre perioderna var vi starka och jag är glad att vi vann. Men det är inte över än, vi kan njuta nu men vi måste förbereda oss för nästa match, säger Jan Mursak.

Frölunda har, som många lag, haft en annorlunda mars månad.

Få matcher och mycket utspritt har gjort att de hamnat ur rytm i vissa saker, att de fått anpassa sig till något nytt. Men nu väntar något helt annat – med effektiv matchning.

– Det har varit en konstig sista månad utan många matcher. Vanligtvis under slutet av säsongen före slutspelet är det full fart, men det har varit konstigt. Vi har spelat en match en vecka, två nästa, sen ingen... det är annorlunda. Nu kommer det bli tufft för att vi har många matcher under en kort period, vi har ett djupt lag däremot. Vi har lite skador, lite sjukdomar, men jag tror på att alla i vår lineup kan spela, även de som inte spelade första matchen. Vi kommer bli starka, säger Mursak.

Har knäckt koden: ”Tänker inte så mycket”

Jan Mursak har personligen haft en säsong som gått upp och ner.

Nu matchas han tillsammans med Max Friberg och Robin Alvarez, som får mycket utrymme att spela.

– Vår kedja har bra kemi. Vi alla får med oss olika saker in i matchen, vi hittar varandra på isen och spelar bra ihop. Det har varit kul att spela.

Hur har du känt dig nu på sistone?

– Jag känner mig rätt bra. Det har varit en tuff säsong för mig. Jag har haft mycket upp och ner, problemet är att jag ”överjobbar” vissa matcher när det inte går som jag vill. Jag försöker för mycket och kom på att jag måste spela på instinkt. Jag har på senare tid gjort det, säger han och fortsätter:

– Jag tänker inte så mycket längre, om jag backar hem gör jag det, om jag ska driva framåt gör jag det. Jag försöker spela på instinkt och det är därför jag känner att jag spelar hockeyn som jag kan.

Hur hittar man balansen med att inte ”överjobba”?

– Det var mitt största problem. Hela min karriär har jag känt att när jag vill för mycket slutar jag göra det jag är bra på. Det är svårt att hitta den balansen, det bästa är när jag inte tänker för mycket. Vi har ett lag som jobbar stenhårt, det är lätt att man fastnar i det och börjar överjobba. Men alla spelare är inte samma typ i vårt lag, jag ska inte vara som Max Friberg eller Joel, jag är här för att spela min hockey. Det är det jag kom hit för och det är det jag börjat göra. Jag har börjat spela min hockey och anpassat det till spelsystemet, men gör det jag är bäst på. Efter att jag pratat med tränarna och börjat göra så har jag sett resultat.