Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hela ligan vet om att han filmar över allt”

Höjdpunkter: Frölunda-Växjö.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Rhett Rakhshani åkte ut 2+10 minuter för en tackling på Brendan Shinnimin.

Och efter matchen var han vansinnig på Växjöspelaren – och menade att han förstärker.

– Hela ligan vet om att han filmar över allt, säger Rakhshani.

Frölunda besegrade Växjö i en svängig match i Scandinavium med 6–5 efter förlängning.

Och under matchen uppstod flertalet situationer som kom att bli omdiskuterade.

Bland annat en tackling som Rhett Rakhshani delade ut på Växjös Brendan Shinnimin – där han åkte ut 2+10 minuter.

Något som han visade stor ilska mot.

– Jag pratade med domarna, vi hade ett samtal. Jag har redan berättat för dem vad jag känner, säger han och fortsätter:

”Han är van vid att fuska”

– Jag är besviken på mig själv för jag vet att Shinnimin filmar mycket. Jag vet att han försöker det, hela ligan vet om att han filmar över allt. Han gör allt vad han kan för att få övertag på domarna. Det är pinsamt, jag hade skämts. Jag har mer stolthet än så. Han är van vid att fuska och göra allt vad han kan, men det får stå för honom. Jag respekterar inte det alls, säger Rakhshani som anser att situationsrummet måste bli tuffare mot liknande incidenter.

– Det tycker jag. Det måste bli en förbättring. Old school-mentaliteten är den bästa mentaliteten. Att ha stolthet och spela ärligt. De som inte gör det borde bli straffade. Jag tror inte att någon i ligan vill se det. Jag tycker att det är pinsamt, säger Rakhshani.

Har du pratat med honom (Shinnimin)?

– Nej. Jag tror inte att han är man nog att våga titta mig i ögonen och ha en konversation om det. Jag låter honom vara honom och fokuserar på mig själv.

”Borde hålla de vakna till klockan sex”

Frölundas tränare Roger Rönnberg konstaterade att det fanns många situationer som var tveksamma i matchen.

– Den här matchen borde hålla situationsrummet vakna till klockan sex i morgon bitti. Det händer oroligt mycket och jag tror att det här är en bra exempelmatch vi tränare skulle behöva få feedback på. Var ligger nivån? Vad är rätt, vad är fel? Jag har mina åsikter och Sam (Hallam) har sina. Det skulle vara jättekul att få dela dem och diskutera, säger Rönnberg.

Frölundas tränare tycker att mycket av ansvaret vilar på tacklingsmottagaren.

– Vi har några tacklingar i dag där vi måste titta på spelaren som har pucken och blir tacklad. Jag tycker att Rahimis utvisning på Fagemo till exempel är felaktig. Jag tycker att Fagemo måste vara beredd att bli tacklad. Vi måste förvänta oss att bli tacklad i svensk hockey, säger Frölundas tränare och fortsätter:

”Mina spelare är upprörda”

– Sen finns det några förstärkningar också. Jag vill inte jaga er Sam eller veva i gång något, men det hade varit bra om regelverket tittade på det. Mina spelare var väldigt upprörda.

Hallam svarar:

– Jag tror att det var en rörig match för domarna. Jag såg ett par situationer där jag var säker att vi skulle få boxplay, men det fick vi inte. Sen tyckte jag att det var ett par situationer åt andra hållet också, där vi borde fått powerplay, säger han.