Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här lär Frölundastjärnan GT:s Markus Wulcan spela hockey

GT:s Markus Wulcan går på hockeyskola med Frölundas Nicklas Lasu.Foto: LOVISA WALDECK

Här är Markus Wulcan, 39, ute på hal is.

Under ledning av Frölundas forwardsstjärna Nicklas Lasu, 30, får GT:s fotbollskrönikör lära sig att spela hockey.

– Det kändes lite skakigt, erkänner Wulcan efter lektionen i Frölundaborg.

För två och ett halvt år sedan fick han lära sig att rida – något som bland annat ledde till rubriker i Tidningen Ridsport.

I dag väntar en ny prövning för Markus Wulcan.

Efter Frölundas träning kliver GT:s fotbollskrönikör ut på isen med skridskor och hockeyutrustning och får lära sig grunderna i sporten av Frölundas forward och assisterande lagkapten Nicklas Lasu.

– När du klev ut ur båset tänkte jag ... undra om det här blir Bambi med en gång. Men jag blev ändå lite positivt överraskad eftersom du sa att du bara hade åkt skridskor två gånger på de sista 20 åren, säger Lasu.

”Svetten bara rinner här”

Det blir bland annat skridskoskola – där vissa problem uppstår i baklängesåkningen – och en lektion i hur dragskott ska skjutas.

En intensivkurs som ger mersmak för GT:s fotbollsfrälste krönikör.

– Det här var nog inte sista gången jag spelade hockey. Det var mycket svettigare än jag trodde – vi åkte ju inte jättemycket, men svetten bara rinner här. Nicklas var en duktig lärare. När det gäller baklängesåkningen tror jag kanske inte att jag kommer vinna några priser, men det var ändå skoj att testa på, säger Markus Wulcan efteråt.

 

Se klippet i tv-spelaren ovan!