Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här hyllas Frölundas hjältar i Scandinavium

Totalt är det 16 spelare som gjort över 500 matcher i Frölunda. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Tomi Kallio var en av spelarna som hyllades. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Tomi Kallio, Niklas Andersson, Jonas Johnson med flera.

Inför nedsläpp i matchen mot Rögle hyllade Frölunda legendarerna som gjort 500 matcher eller fler i Frölundatröjan.

– Vi får aldrig glömma vår historia, säger klubbdirektören Christian Lechtaler.

Totalt var det 16 spelare, både gamla och nuvarande, som deltog under ceremonin som Frölunda valde att kalla ”Stjärnmatchen”.

Joel Lundqvist, Ronnie Sundin, Magnus Kahnberg, Niklas Andersson, Stefan Larsson, Jonas Johnson, Christian Bäckman, Peter Ström, Jonas Esbjörs, Nicklas Lasu, Patrik Carnbäck, Tomi Kallio, Mats Rosseli Olsen, Pär Edlund, Håkan Algotsson och Mikael Sandberg har samtliga spelat över 500 matcher i Frölundatröjan.

Norrmannen Rosseli Olsen klev över gränsen just i matchen mot Rögle.

– Det här är fantastiskt! Vilket lag vi har här ute, så många fantastiska spelare. Alla av de här spelarna har gjort mer än 500 matcher i Frölunda. Det är helt otroligt, säger klubbdirektören Christian Lechtaler.

”Är helt unikt att göra 500 matcher”

Spelaren som drog störst jubel när han klev ut på isen var Joel Lundqvist, som förra säsongen petade ner Ronnie Sundin på andraplatsen vad gäller antalet spelade matcher i föreningen.

Lundqvist har nu spelat 973.

– Det är imponerande och helt unikt att göra 500 matcher i en förening. Vi jagar nya segrar, nya titlar och nya utmaningar men vi får aldrig glömma vår historia. Var vi kommer ifrån och vad som har format oss, säger Lechtaler.

Kallio: ”Känns som att vara hemma” 

Magnus Kahnberg avslutade sin karriär efter säsongen 2014/2015, och var en stor publikfavorit under sina säsonger i föreningen.

Totalt har han spelat över 700 matcher i Frölundatröjan, samt vunnit två SM-guld och ett VM-silver.

– Det har varit extremt kul att träffas i dag och spendera tid tillsammans igen. Att bara få stå här på isen. Samma is där vi tillbringat så många timmar tillsammans på. Tusen tack Frölunda för den här möjligheten, säger Kahnberg.

Tomi Kallio åkte från Finland för att delta under kvällen.

– Varje gång jag kommer till Scandinavium och Göteborg känns det som att vara hemma. Det är en fantastisk känsla att komma hit, säger han.

Rögle vann till sist matchen med 2–1.