Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här går nyförvärvet på is med Frölunda

Rhett Rakhshani.Foto: TOMMY HOLL / IBL
Rhett Rakhshani återförenas med landsmannen och kompisen Ryan Lasch (till vänster).Foto: TOMMY HOLL / IBL

GÖTEBORG. Här går Rhett Rakhshani, 30, på is med sin femte SHL-klubb.

Den amerikanske forwarden ska förstärka Frölunda.

I morgon debuterar han – i en superkedja med Ryan Lasch, 31, och Joel Lundqvist, 36.

– Förhoppningsvis kan jag acklimatisera mig i den omgivningen ganska snabbt, säger han.

Han blev Frölundas sista pusselbit i truppbygget i somras.

Nu är Rhett Rakhshani snart redo att göra debut för sin nya klubb.

På grund av skatteskäl har han tvingats vänta med att ansluta till Sverige och Göteborg och har därför ägnat säsongsinledningen åt att träna på egen hand hemma i Nordamerika – och i Danmark. 

I förra veckan träffade han Frölunda i samband med CHL-matchen mot danska Ålborg och resten av veckan tränade han med det danska laget Fredrikshamn.

Första träningen med laget

Under måndagen gjorde han sin första träning i Göteborg.

– Det kändes bra. Det var lite ovant till en början, jag har inte gjort så många lagträningar så här långt. Men det gick bättre allt eftersom tyckte jag, säger han efteråt.

Rhett Rakhshani på måndagens träning med Frölunda.Foto: TOMMY HOLL / IBL

 

Debuterar mot Linköping

Planen är att Rakhshani ska debutera redan i tisdagens match borta mot Linköping.

– Jag tror att det bästa sättet för att komma in i det är att bara hoppa in i det direkt, utan att övertanka saker och ting. Så jag ska bara gå ut och göra min grej, säger han.

Hur känns formen?

– Den känns bra, men det riktiga testet blir i morgon. Det är svårt att veta var man står innan man spelar matcher. Men jag vet i alla fall att jag gjort vad jag kan för att förbereda mig, säger han.

Rakhshani kastades direkt i första träningen in i en omgivning med Frölundas största stjärnor Joel Lundqvist och Ryan Lasch.

Nya stjärnkedjan: ”Vet hur han tänker där ute”

– Jag känner Ryan bra, vi har ju spelat tillsammans tidigare och är från Kalifornien båda två. Jag tycker att jag har bra känsla för hans spel, jag vet ungefär hur han tänker där ute. Sen Joel har jag spelat mot i flera år så jag känner till honom bra också. Förhoppningsvis kan jag acklimatisera mig i den omgivningen ganska snabbt, säger Rakhshani.

Den här säsongen blir amerikanens sjunde i Sverige – i sin femte klubb. Tidigare har han representerat HV 71, Växjö, Linköping och Malmö.

Kontraktet med Frölunda är skrivet över två år.

 

Rhett Rakhshani

Ålder: 30 år.

Längd: 178 centimeter.

Vikt: 83 kilo.

Moderklubb: California Wave.

Position: Forward.

Skjuter: Höger.

Tidigare klubbar: University of Denver, Bridgeport Sound Tigers, New York Islanders, HV 71, Växjö Lakers, Linköping HC, Malmö Redhawks.