Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är siffrorna som talar för Frölunda

Simon Hjalmarsson jublar efter ett av sina mål mot Växjö.Foto: TOMMY HOLL / TT
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Ett tidigt underläge – och sen en vändning.

Så har det sett ut i de flesta matcher för Frölunda så här långt, som har släppt in första målet i åtta av elva matcher den här säsongen.

– Till skillnad från förra året vid den här tidpunkten så hamnar vi aldrig i någon stress eller panik, förklarar Simon Hjalmarsson trenden.

Oskarshamn, Leksand och Linköping.

Det är de enda matcherna den här säsongen där Frölunda gjort matchens första mål.

I resterande åtta har motståndarna tagit ledningen, ofta genom ett tidigt mål.

Ändå har Frölunda klarat av att vinna de flesta av sina matcher så här långt.

Torsdagens tillställning mot Växjö var inget undantag.

– Det var starkt av killarna att vrida tillbaka en match som vi gjorde. Vi var väldigt långsamma i första perioden. Men att sen då klara av att lyfta oss i andra och tredje är oerhört starkt av killarna, säger Roger Rönnberg.

”Lag behöver vara bra för att orka med oss”

Hur ser du på den här trenden som varit för er?

– Vi har ett bra lag och vi vet att vi är bra. Det finns ett lugn i hela gruppen. Vi vet att om vi jobbar hårt i vårt system så är vi jobbiga att spela mot. Framför allt här i varma Scandinavium, lag behöver vara in i helsike bra för att orka med oss i 60 minuter, säger Rönnberg.

Simon Hjalmarsson:

– Till skillnad från förra året vid den här tidpunkten så hamnar vi aldrig i någon stress eller panik utan jobbar metodiskt i vårt spelsystem för att ta oss tillbaka i matcher. Vi vet att det fungerar. Sen hjälper det givetvis när vi har många segrar i ryggen som andra lag kanske inte har.

Galna målformen: ”Bra självförtroende”

Just Hjalmarsson är Frölundas kanske hetaste spelare för tillfället. 30-åringen svarade för ett hattrick mot Cardiff i CHL i tisdags – och följde upp det med två nya fullträffar mot Växjö.

– Det funkar bra för mig, jag känner att jag har bra självförtroende och kommer till många lägen också. När det trillar in några puckar blir det enklare, man ser mer nät helt enkelt.

Hjalmarsson har gjort 57 poäng under sin poängbästa säsong i SHL. Men det var för sex år sedan och då spelade han i Linköping.

Under sin tid i Frölunda har han inte haft samma utdelning.

Förrän nu då.

Den här säsongen har han öppnat starkt med elva poäng på elva matcher.

”Finns många aspekter”

Men några 57 poäng kanske är att begära för mycket när säsongen ska summeras.

– Haha, jag vet inte, jag tänker inte så långt framåt. Jag försöker vara bra varje match och om det trillar in mål så är det jättebra. Men det finns många andra aspekter i mitt spel som jag värderar högt också. Det hårda jobbet och att ta ansvar i defensiven bland annat.