Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tjänar över 120 000 – men får inte spela

Se det bästa från matchen Malmö–Frölunda 31/10.
Sebastian Stålberg.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han har två SM-guld med Frölunda på meritlistan.

Men den här säsongen har Sebastian Stålbergs speltid uteblivit – och han har mest suttit på bänken.

– Det är en match kvar innan brejket. Då får vi sätta oss ned internt och diskutera hur vi ska göra, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Frölundas enorma forwardsbredd har varit en snackis under hösten.

Den har blivit allra mest påtaglig för trotjänaren Sebastian Stålberg – som knappt fått någon speltid i SHL så här långt.

 – Det är självklart inte roligt, alla hockeyspelare vill spela och det är ingen skillnad för mig. Jag vill så klart spela så mycket som möjligt – men nu är det bara att gilla läget, sa han i en intervju tidigare i höstas.

Enligt uppgifter tjänar Stålberg över 120 000 kronor i månaden i Frölunda, och hans kontrakt sträcker sig även över nästa säsong.

Den 29-årige forwarden har tidigare varit tydlig med att han inte vill bli utlånad till någon annan klubb.

Sebastian Stålberg har tidigare varit tydlig med att han inte vill bli utlånad till någon annan klubb.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Ska inte falla någon skugga över honom”

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström kommenterar situationen:

– Det är klart, det är ingen situation som är perfekt, det förstår vi såväl som Sebastian. Han gör allt för att få spela, tränar bra och är en grym lagkamrat. Det ska inte falla någon skugga över honom. Men vi är en full trupp och Raymond är med J20 nu, det är en svår situation så klart. Men det är en match kvar innan brejket. Då får vi sätta oss ned internt och diskutera hur vi ska göra.

Ser ni det som uteslutet att han lånas ut?

– Det är något vi får ta med ”Sebbe” i så fall. Vi har haft diskussion och pratar regelbundet. Det är en svår situation så klart hur vi ska göra. Samtidigt är det en match kvar innan uppehållet. Just nu har vi mest fokus på matchen i morgon.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.Foto: TOMMY HOLL / IBL

Bortsett från att Max Friberg var avstängd i tre matcher så har Frölunda inte haft någon forward som varit ur spel så här långt.

”Tycker inte att det är jättefarligt”

Sjöström räknar med att saker kommer att ske.

– På något sätt tycker vi att vi behöver ha en bra bredd. Det är väl ändå troligt... Jag har i alla fall inte varit med om hittills att vi har gått skadefria en hel säsong. Och dessutom är vi med i CHL och behöver ha en bredare trupp av den anledningen. Så till numerären tycker vi inte att det är jättefarligt med 14 stycken. Sen får vi se till det individuella, det är inte roligt för någon att vara utanför.

Lucas Raymond.Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

”Han får en stor roll i J20”

De senaste matcherna har jättetalangen Lucas Raymond varit utanför A-laget och i stället spelat med J20.

Hur ser ni på hans höst?

– Vi är jättenöjda med honom. Samtidigt är han är en ung spelare och behöver speltid. Vi har en jättebra dialog med Lucas och han får en stor roll i J20. Dessutom ska han även spela med landslaget nästa vecka som är en viktig turnering för honom. Vi tyckte att det var bra tajmning för honom nu att få matcher med juniorlaget.

Efter 15 omgångar toppar Frölunda tabellen i SHL med 31 poäng. Under lördagen ställs man mot Brynäs på bortaplan, som är den sista matchen innan landslagsuppehållet.

Senaste sportnyheterna från Studio GT

Se senaste avsnittet av GT:s sportmagasin.