Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bulan” och Rönnberg i ordbråk efter matchen

Höjdpunkter: Frölunda avgjorde i slutsekunderna mot Luleå
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
1 / 7

Frölundabacken Viktor Ekbom fick matchstraff efter att ha sänkt Luleås Juhani Tyrväinen.

Frölunda vann matchen med 1–0 – och efteråt blev det irriterat mellan tränarna.

– Det är inget lag vi har haft så många hjärnskakningar mot som Frölunda, säger Thomas ”Bulan” Berglund

Den andra perioden mellan Frölunda och Luleå utvecklades till ett känslofyllt drama.

Först tacklade Nicklas Lasu in Juhani Tyrväinen i avbytarbåset och fick sätta sig två minuter för den fadäsen.

Sedan åkte Tyrväinen på ytterligare en smäll.

Framför Frölundas målbur fick finländaren en tryckare i sidan av Viktor Ekbom, som fick matchstraff för tilltaget.

– Han kommer från den blinda sidan, säger C Mores kommentator Patrik Westberg.

Publiken i Scandinavium buade åt domslutet och Ekbom själv gestikulerade missnöjt mot jumbotronen efter att ha sett reprisbilderna.

Efter matchen var det också irriterat mellan lagens tränare.

– Han har hjärnskakning. Vi har haft många hjärnskakningar under min tid här, det är inget lag vi har haft så många hjärnskakningar mot som Frölunda. Jag vet inte vad det beror på, men det är mycket tacklingar mot huvudet från blindside, säger Thomas ”Bulan” Berglund på presskonferensen.

– Jag tycker även att tacklingen från Nicklas Lasu på Tyrväinen är väldigt respektlös. Han har ingen balans och trycker med handen över sargen. Det är stor skaderisk och dåligt omdöme tycker jag, ovårdat spel.

Rönnberg: ”Dålig stil”

Roger Rönnberg valde att slå tillbaka.

– Jag tycker att det är tråkigt Bulan, du brukar kunna hålla dig från att ge dig på andra lags spelare. Den sista sista situationen som leder till en femminutare. När du ser den igen kommer du se att det är din spelare som åker in i vår. Ekbom har inte en susning att han kommer därifrån. Det är totalt en olycklig situation. Lasus situation, han backcheckar stenhårt och avslutar en närkamp. Då måste man vara beredd att ta en tackling. Det där tycker jag är dålig stil att ge sig på ett annat lags spelare. Håll dig till dina så håller jag mig till mina, säger Frölunda-tränaren.

Thomas Berglund:

– Jag konstaterar bara Roger att jag har stött på som tränare i andra lag otroligt många hjärnskakningar mot er. Jag konstaterar bara fakta. Om det är slumpen eller inte har jag ingen aning om. Men det är fakta. Sen situationerna idag, du försvarar gärna dina spelare men du gör det sällan på ett nyanserat sätt. Jag tycker att du har fel, ta en titt på situationen igen.

Matchen var länge mållös. Men med 41 sekunder kvar lyckades Anders Grönlund sätta det avgörande 1–0-målet, vilket gav Frölunda tre poäng.