Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hade varit konstigt om vi skulle hålla på”

Frölundas lagkapten Joel Lundqvist.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda slog Djurgården inför tomma läktare i Scandinavium i torsdags.

Det blev säsongens sista match innan coronaviruset ledde till att SHL stängdes ner.

– Det är klart att jag är besviken att vi inte kan fullfölja säsongen. Men hockeyn är ändå liten i förhållande till vad vi är med om just nu, säger Frölundas lagkapten Joel Lundqvist.

När Mats Rosseli Olsen i torsdags prickade in 3–2 på övertid mot Djurgården var grundserien avslutad med Frölunda på sjunde plats.

Men snacket efteråt handlade mer om det skulle bli ett slutspel eller inte.

– Vi pratade mycket om det efter matchen. Sista veckan har känslan varit att det skulle gå åt det här hållet. Så visst var jag förberedd inför ett beslut om nedstängning av ligan, säger Joel Lundqvist.

”Väger tyngre än besvikelsen”

Frölunda-spelarna fick en tre dagars ledighet efter matchen i torsdags, på måndagen var första träningen inför slutspelet inplanerad.

Men på söndagen kom i stället beskedet som direkt avslutade säsongen.

– Det hade varit konstigt om vi skulle hålla på när alla andra stänger ner. Detta är en sån världshändelse, den väger mycket tyngre än besvikelsen över att vi inte kan fortsätta, säger Joel Lundqvist.

Vad händer nu?

– Vi ska ha ett avstämningsmöte med laget för att gå igenom olika saker. Vi ska stänga det som har varit och se lite vad som gäller framåt. Vi har inte planerat mer än så, säger Frölundas lagkapten.

”En utmaning med lång vår”

Har ni pratat om att inte träffas?

– Nej. Man får gå på sjukdomstillstånd. Är man dålig stannar man hemma, är man frisk kommer man. Just nu är alla – peppar, peppar – friska. Sen blir det väl ingen vanlig träning, säger han.

På måndagens möte kommer det att pratas om hur fortsättningen ska läggas upp när matcherna tar slut nu.

– Det blir en utmaning med en lång vår under de här omständigheterna. Men det är svårt att planera i detalj innan vi vet vart allt med corona tar vägen. Vi får se vad vi får för träningsupplägg, förmodligen blir det en del individuellt, säger Joel Lundqvist.

”Svårt med rättvis bedömning”

Hur gör ni med analysen av den så abrupt avslutade säsongen?

– Självklart kommer vi att analysera både den egna och lagets säsong. Där finns precis som vanligt en del att ta med sig.

Ni vann CHL, men låg sjua inför slutspelet som inte blev av. Var det en bra eller dålig säsong?

– Spelar man för att vinna titlar så fanns det en att vinna och den tog vi. På det sättet var det full pott. Men om man ser på seriespelet är vi inte nöjda på långa vägar med att komma sjua. Vi kommer aldrig att få reda på om vi kunde vänt på det i slutspelet. Det är svårt att få en rättvis bedömning av hela säsongen, säger Joel Lundqvist.

Har smsat med tvillingbror Henrik

I USA finns din tvillingbrorsa Henrik, vars New York Rangers har stängt ner precis som hela NHL. Har ni pratat om läget?

– Vi har haft lite kontakt via sms. Det är ju en unik situation även där. Han vet inte vad som kommer att hända under den närmaste tiden, svarar Frölunda-kaptenen.

För Joel Lundqvist finns ingen tvekan om att det var rätt beslut som fattades av Svenska Ishockeyförbundet.

– Det var ett väntat beslut med tanke på allt som händer i världen och Sverige. Det hade varit ohållbart att fortsätta spela, slår Joel Lundqvist fast.