Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Guldhjälten uppges återvända till SHL

Lars Johansson i Tre Kronor-dressen.
Foto: STEFAN JERREVÅNG / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAKSIM KONSTANTINOV / SOPA IMAGE
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han vann SM-guld med Frölunda 2016.

Nu uppges Lasse Johansson, 34, återvända till SHL-klubben.

Enligt Aftonbladet har målvakten tackat ja till spel i Frölunda från och med i höst.

Avestasonen Lars Johansson lämnade Frölunda efter SM-guldet 2016 och har sedan dess tillhört NHL-klubben Chicago Blackhawks och de ryska storklubbarna CSKA Moskva och SKA St. Petersburg i KHL.

Men efter den här säsongen är det färdigspelat i Ryssland.

Enligt Aftonbladet väljer Johansson att flytta hem till Sverige 2022 och han uppges redan ha tackat ja till ett kontrakt med Frölunda.

Lars Johansson under guldfirandet 2016.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Bestämt sig för Frölunda

I Frölunda, som toppar SHL, har den nye målvakten Matt Tomkins gjort succé mellan stolparna i år. Men kanadensarens kontrakt går ut efter säsongen och nu ser det alltså ut att bli Lasse Johansson som ersätter honom.

SportExpressens podcast Sanny & Svensson kunde redan i mars avslöja att Johansson var Frölundas tanke inför säsongen 2022/23.

Nu uppges 34-åringen ha bestämt sig för spel i SHL. Det trots att han gjort en riktig kanonsäsong i KHL, hållit nollan i sju matcher och att erbjudande fanns om att fortsätta.

Lasse Johansson vaktade nyligen målet för Tre Kronor i två av tre matcher i Karjala Tournament och stod två fina insatser.